۰۹۲۰۹۶۴۰۷۴۴ info@bcc-holding.com
Rate this post

همانطور که انتظار می رفت، به دلیل بسته شدن بازارهای مالی و بانک های آمریکا در روز پنجشنبه به خاطر روز شکرگزاری، بازار در این هفته هم آرام و ساکت بود. لازم به ذکر است که بازار در روز جمعه هم در ساعت ۱ بعد از ظهر به وقت نیویورک بسته شد. در این مقاله به تحلیل شاخص ها و همچنین تحلیل تکنیکال قیمت بیتکوین میپردازیم.

با وجود این موضوع مهم، رفتار قیمت بازارها در هفته ای که گذشته بسیار جالب توجه بود، زیرا اغلب شاخص های سهام در حوالی میانگین متحرک نمایی ۱۰روزه خود با حمایت و فشار خرید روبرو بودند.

نمودار روزانه S&P

تحلیل بلاک‌ویر از بازارهای مالی

میانگین متحرک ۱۰ روزه که با خط سبز رنگ در تصویر بالا مشخص شده، در اواخر هفته گذشته برای شاخص S&P نقش حمایت داینامیک را داشت. این علامت خوبی از قدرت خریداران در این برهه زمانی است.

با توجه به این موضوع، نمودار روزانه S&P در حال حرکت به سمت میانگین ۲۰۰ روزه ایست که هم اکنون در حوالی سطح ۴۰۵۹.۷ دلار قرار گرفته است. میانگین ۲۰۰ روزه یک سطح پر اهمیت است که در هنگام برخورد نمودار به آن باعث واکنش تندی می شود.

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، در طول جهش اخیر شاخص S&P در ژوئن و آگوست گذشته، میانگین متحرک ۲۰۰ روزه در مقابل رشد این شاخص مقاومت کرد و نمودار پس از برخورد با آن لگ نزولی دیگری را ثبت کرد. با اینکه نمی توان مطمئن بود که اینبار هم چنین اتفاقی تکرار شود ولی سرمایه گذاران باید نسبت به این سطح هشیار باشند.

علاوه بر این، نمودار قیمت در حال حاضر از میانگین متحرک های بلند مدت خود فاصله بیشتری دارد و این می تواند احتمال قدرت گیری دوباره فروشندگان یا همان خرسهای بازار را بیشتر کند.

نمودار روزانه بازده اوراق ۲ ساله خزانه داری

همچنین در هفته گذشته بازار اوراق خزانه داری هفته ضعیفی را پشت سر گذاشته اند ولی نمودار بازده اوراق با سررسید کوتاه تر اندکی قدرت بیشتری از خود نشان دادند.

در تصویر بالا مشاهده می کنید که بازده اوراق بهادار ۲ ساله، بعد از جهش ۴.۳ درصدی در هفته گذشته هم اکنون به میانگین ۲۱ روزه خود رسیده است. این می تواند فرصت خوبی برای جهش بیشتر نمودار بازده اوراق قرضه ایجاد کند.

با اینکه اوراق خزانه داری با سررسید بلندتر، قدرت بیشتری از خود نشان میدهند، ولی تفاوت قدرت ها بین اوراق با سررسیدهای مختلف را باید تحت نظر قرار داشت. با توجه به این نکته که قیمت اوراق با سررسید کوتاه تر ضعیف تر به نظر می رسند، نگرانی سرمایه گذاران نسبت به وضعیت اقتصادی کوتاه مدت می تواند علامت قدرتمندی باشد.

در حال حاضر، اوراق ۲ ساله در بازده ۴.۸۸ درصد روز ۷ نوامبر یک قله جدیدی ثبت کرده است و این یعنی بازار انتظار دارد که نرخ بهره فدرال رزرو در حوالی سطح ۵ درصد به قله خود برسد.

نمودار روزانه شاخص دلار

در روز چهارشنبه هم شاهد تداوم ضعف اخیر شاخص دلار (DXY) بودیم. به احتمال زیاد همین ضعف مهمترین دلیل جهش های این هفته در بازار سهام آمریکا نیز بوده است.

اگر نمودار شاخص DXY را با نمودار روزانه S&P مقایسه کنید، خواهید دید که رفتار قیمت این دو کاملاً عکس یکدیگر است. همانطور که در نسخه های قبلی تحلیل بلاک ویر هم گفته ایم، قدرت بالای دلار به نفع شرکت های آمریکایی نیست، زیرا محصولات صادراتی آن ها برای خریداران خارجی گران تر می شود. حالا که دلار اندکی ضعیف تر شده، جهش های اخیر بازار سهام تقویت شده است.

از این رو در هفته های آتی می توان با بررسی اوراق ۲ ساله خزانه داری و شاخص دلار، وضعیت اقتصادی کوتاه مدت آمریکا را بهتر درک و پیشبینی کرد.

سهم های مرتبط با کریپتو

سهم های مرتبط با صنعت کریپتو در روز چهارشنبه یک جهش کوچک را ثبت کرده اند. البته لازم به ذکر است که این یک روز سبز کوچک در میان ریزش های بی وقفه سهم های این گروه است.

با اینکه روند اصلی هنوز کاملاً نزولی میباشد، بدیهی است که سهم های مرتبط با کریپتو همگام با بیت کوین همبستگی داشته باشند و جهش خواهند کرد. همانطور که در ادامه هم شرح خواهیم داد، بیت کوین و سهم های مرتبط با آن هنوز با متعادل شدن اوضاع فاصله زیادی دارد.

در حال حاضر، چند سهم این گروه از نظر تکنیکال توانستند قدرت بهتری از خود نشان دهند. از جمله این سهم ها می توان به DGHI، BRPHF و MSTR اشاره کرد. ولی حالا که بیت کوین در چنین شرایطی قرار گرفته، خریداران باید بسیار هشیار و مراقب دارایی های خود باشند.

تحلیل تکنیکال بیت کوین

بعد از شکستن ضلع پایینی الگوی مثلث خود، نمودار روزانه بیت کوین در روزهای سه شنبه و چهارشنبه توانست ریزش های خود را جبران کند.

تحلیل تکنیکال نمودار روزانه بیت کوین

با این وجود، به نظر می رسد که نمودار بیت کوین در روز چهارشنبه و حوالی یک سطح مقاومت مهم کوتاه مدت، در ادامه صعود ناتوان بود.

خط روند نزولی چندین ماهه که در تصویر بالا با رنگ مشکی نمایان است و از آگوست تا امروز ادامه داشته، دوباره به یک مقاومت مهم و مستحکم تبدیل شده است. این هفته نمودار قیمت از عبور از آن ناتوان بود، زیرا همین خط ضلع بالایی الگوی مثلث ذکر شده را تشکیل داده بود.

در ضمن این خط هم اکنون با میانگین متحرک ۱۰ روزه نیز همخوانی دارد، بنابراین این سطح همچون اتفاقی که روز چهارشنبه بود، یک سطح ایده آل برای تحرک فروشندگان محسوب می شود.

در حال حاضر، این سطح برای درک رفتار قیمت فعلی بیت کوین از اهمیت بالایی برخوردار است. شکست این خط روند مهم می تواند منجر به شروع یک لگ صعودی دیگر در نمودار قیمت بیت کوین شود. از طرف دیگر، شکست نزولی الگوی مثلث ذکر شده هم می تواند منجر به سقوط دوباره قیمت تا سطح ۱۵,۴۶۰ دلار و حتی قله ۲۰۱۹در ۱۳,۹۰۰دلار شود.

تحلیل آنچین بیت کوین

قیمت محقق شده (برمبنای هزینه) هولدرهای کوتاه مدت هم اکنون به سطح ۱۹,۰۰۰ دلار رسیده است. قیمت محقق شده هولدرهای کوتاه مدت نشان دهنده اولین سطح مقاومت عمده ایست که عبور نمودار از آن می تواند نشان دهنده پایان روند نزولی باشد. در واقع این یک سطح روانی است که باعث می شود هولدرهای کوتاه مدتی که اعتقاد چندانی به خود بیت کوین ندارند، در قیمت اولیه خود از بازار خارج شده و به نوعی پول خود را پس می گیرند.

در زمان نگارش این مقاله، نمودار قیمت در حوالی سطح ۱۶,۴۰۰ دلار قرار گرفته است و به شخصه انتظار دارم که نمودار قیمت در ۲ یا ۳ هفته آینده به مقاومت ذکر شده خواهیم رسید.

قیمت محقق شده هولدرهای کوتاه مدت

موجودی صرافی ها هم در دو هفته اخیر ریزشی شدید را تجربه داشته است. در واقع میزان کاهش موجودی صرافی ها رکورد جدیدی را ثبت کرده است.

دیدن چنین پدیده ای به شدت امیدوار کننده و مثبت است. رفتار جمعی شرکت کنندگان بازار نشان دهنده توجه آن ها به اهمیت و ارزش بیت کوین است. علاوه بر این، هر چه بیت کوین بیشتری از صرافی ها خارج می شود، داده های آنچین هم اهمیت بیشتری پیدا می کنند.

بلاکچین بیت کوین و همچنین داده های آنچین آن، مستقل از هر گونه صرافی یا سازمان خاصی به فعالیت خود ادامه می دهند. وقتی خود حضانتی بیت کوین به یک امر معمول و رایج تبدیل می شود، بهتر خواهیم فهمید که قیمت محقق شده، نماینده دقیق تری برای مبنای هزینه آنچین است.

موجودی بیت کوین در صرافی ها

شدت عجیب و غریب خرید و انباشت توسط ولت های ۰.۱ تا ۱ بیت کوینی در هفته گذشته نسبت به هفته قبل از آن کمتر شده است، ولی به هر حال این گروه از ولت ها که به آن ها «توده مردم» هم می گویند، با شدتی کم سابقه در حال خرید و انباشت بیت کوین هستند.

موجودی در اختیار ولت های ۰.۱ تا ۱ واحدی

صندوق ETF بیت کوینی شرکت Grayscale با نماد GBTC، هم اکنون با تخفیف ۴۲درصدی نسبت به خود بیت کوین معامله می شود.

در بلند مدت، صندوق GBTC به سمت صفر می رود، زیرا حفظ این دارایی در مقایسه با خرید و حفظ کوین ها در ولت های آفلاین و امن، جذابیت به مراتب کمتری خواهد یافت زیرا ریسک پیش فرضی دارد که خرید و حفظ آن را برای موسسات غیر منطقی می باشد.

حال که صحبت از ریسک پیش فرض صندوقها شد، Digital Currency Group که هم اکنون ۱۰ درصد از کل موجودی GBTC را در اختیار دارد، حدود ۵۷۵ میلیون دلار به Genesis Global Capital بدهکار است. Genesis که به تازگی برداشت وجه کاربران خود را متوقف کرده است (همیشه یک علامت شوم است)، در مرکز شبکه وام دهی کریپتو قرار گرفته است، زیرا سرمایه گذاری مستقیم در 3AC و FTX داشته است.

تخفیف GBTC نسبت به بیت کوین

فاندینگ ریت قراردادهای آتی دائمی هم در حال حاضر به منفی ترین سطح ثبت شده از تابستان ۲۰۲۱تا به امروز رسیده است.

یادآور می شویم که فاندینگ ریت منفی به معنی بیشتر بودن پوزیشن های شورت از لانگ نیست. بلکه نشان دهنده آن است که پوزیشن های شورت به صورت دوره ای بهره پوزیشن های لانگ را پرداخت می کنند تا انگیزه بیشتری برای باز کردن پوزیشن لانگ ایجاد شود.

نکته جالب این است که نشانه های نزولی در بازار آتی را به عنوان یک علامت مثبت در نظر می گیرم در تصویر زیر هم می توانید اتفاقاتی که بعد از منفی شدن فاندینگ ریت در مارس ۲۰۲۰ و تابستان سال گذشته افتاد را مشاهده کنید.

درست همانند زمانی که در قله های قیمت، افراد تصور می کنند که نمودار قرار است برای همیشه جهش کند، در کف روندهای نزولی هم جو بازار به گونه ایست که نمودار قرار است تا ابد ریزش داشته باشد.

فاندینگ ریت قراردادهای دائمی آتی

استخراج بیت کوین

در اغلب شاخص های دستگاههای ماینر، عدد تخمینی برای تنظیم بعدی سختی شبکه نیز نوشته می شود. اما چگونه چنین تخمینی به دست می آید؟

همانطور که می دانید، سختی شبکه هر ۲۰۱۶ بلاک (حدود دو هفته) به شکلی خودکار و بر اساس میزان نرخ هش شبکه تنظیم می شود، ولی خود شبکه بیت کوین نمی داند که دقیقاً چقدر نرخ هش در شبکه فعالیت می کند. نودهای (nods) بیت کوین فقط می توانند مدت زمان ساخت هر بلاک بیت کوین را بر اساس ساعت منحصر به فرد هر بلاک بررسی کنند.

اگر بلاک ها حدوداً هر ۱۰ دقیقه ساخته شوند، به معنای آن است که عرضه بیت کوین طبق برنامه پیش می رود و سختی شبکه هم تغییری نخواهد کرد. اگر هر بلاک هر ۹ دقیقه و ۳۰ ثانیه ساخته شوند، یعنی موجودی سریعتر از مدت زمان برنامه ریزی شده صادر می شود و نرخ هش بیشتری به شبکه پیوسته است، از این رو سختی شبکه بیشتر خواهد شد.

حال اگر هر بلاک هر ۱۰ دقیقه و ۳۰  ثانیه ساخته شود، یعنی نرخ هش از شبکه کم شده و از این رو سختی نیز کمتر می شود. شاخص پایشگر تنظیم سختی شبکه که توسط Braiins ساخته و ارائه شده، می تواند بر اساس سرعت ساخت هر بلاک، تخمینی از تغییرات بعدی سخته شبکه بیتکوین را به نمایش بگذارد.

پایشگر سختی شبکه بیت کوین

تا به این لحظه، بلاک ها با سرعتی کمتر از حد انتظار ساخته شده اند. میانگین تولید هر بلاک هم اکنون ۱۰ دقیقه و ۴۹ ثانیه است. به همین خاطر است که انتظار می رود در نوبت بعدی تنظیم خودکار سختی، شاهد کاهش آن باشیم. وقتی بلاک های بیشتری ساخته می شود، از لحاظ آماری می توانیم تخمین بهتری از نرخ هش شبکه داشته باشیم.

از طرف دیگر، گرانش انرژی مصرفی بیت کوین هم مدلی است که توسط شرکت Blockware Intelligence عرضه شده است. در واقع این شاخص می تواند ارتباط بین قیمت بیت کوین و هزینه تولید آن را با استفاده از بهره وری ماینرها در دوسال گذشته و قیمت تجاری برق در آمریکا، مدل سازی کند.

همچنین دراینجا بخوانید؛ آیا بیت کوین می‌تواند به ۱۱هزار یا ۹هزار دلار سقوط کند؟

فرضیه ساخت این مدل هم ساده است. قله های این شاخص نشان دهنده حاشیه سود بسیار بالای ماینرهاست. حاشیه سود بالا هم منجر به خروج سرمایه از بازار نقدی بیت کوین و ورود آن به بخش ماینینگ می شود. کف این شاخص هم نشان دهنده تسلیم ماینرها در برابر قیمت است. حاشیه سود کم منجر به حذف ماینرهای ضعیف می شود و این باعث کاهش OpEX روزانه ماینرها خواهد شد و در نتیجه ورود سرمایه به بازار نقدی بیت کوین را تشویق خواهد کرد.

مدل گرانش انرژی بیت کوین

این روزها که بیت کوین به زیر سطح ۱۷هزار دلار کشیده شده است، گرانش انرژی هم به کف تاریخی خود رسیده است و این یعنی در ماه های اخیر، شرایط بازار بیت کوین و ماینینگ به شدت سخت بوده است.

منبع : Blockware Intelligence