بیت کوین نوعی ارز مجازی است که با رسیدن قیمتش به ۱۳ هزار دلار در سال ۲۰۱۸، به محبوبیت زیادی رسید. این ارز دیجیتال، ترکیبی از خلاقیت، پشت سر گذاشتن موانع قانونی و کنار زدن واسطهها در امور مالی و بانکی مختلف بود که تراکنشهای مالی را در سطحی بینالمللی مقدور میساخت. به همین خاطر در مدت کمی توانست توجه زیادی را به سمت خود جلب کند. در این پست قصد داریم شما را از صفر تا 100 با بیت کوین (Bitcoin) آشنا کنیم و به معرفی کلی آن بپردازیم.
تاریخچه بیت کوین
در سال ۲۰۰۸ بیت کوین توسط فرد یا گروهی ناشناس با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) اختراع شد و در سال ۲۰۰۹ شروع به کار کرد، BTC (نماد بیت کوین) یک ارز رمزنگاری شده است. به زبان ساده میتوان گفت BTC یک نوع پول مجازی است که میتوان از آن برای خرید هر محصول و خدمات استفاده کرد. اگرچه بسیاری از افراد هنوز از آن استفاده نمیکنند و در بعضی از کشورها نیز ممنوع است. در واقع بیت کوین با پول دیجیتالی که در عابربانکهای خود داریم تفاوت زیادی دارد. به نوعی تمام بانکهایی که میشناسیم یک وبسایت مشخص داشته و کلیهی سرویسهای خود را توسط یک سرور و یک سیستم مرکزی ارائه میدهند. شبکهی بیت کوین به این شکل طراحی نشده و سرور مرکزی برای آن وجود ندارد.
علت ناشناس ماندن ساتوشی ناکاموتو چه بود؟
ساتوشی ناکاموتو هویت خود را ناشناس نگه داشت و برای این کار به احتمال زیاد دلایل محکمی هم داشته است. از اصلی ترین دلایل، میتوان به در خطر بودن جان ساتوشی ناکاموتو به دلیل ساخت بیت کوین اشاره کرد. بیت کوین توانایی کنار زدن بانکهای بزرگ و موسسات مالی را دارد و به همین دلیل از همان ابتدا دشمنان زیادی میتوانسته داشته باشد. در صورت مشخص شدن بنیانگذار بیت کوین، امکان دستگیری و روبرو شدن با خطرات مختلف میتوانست گریبانگیر فرد یا گروه سازنده آن شود.
از طرفی دیگر گفته شد که بیت کوین تحت کنترل هیچ شخصی نیست. این ویژگی که از آن به عنوان غیرمتمرکز بودن یاد میشود، در یکی از ایمیلهای به جا مانده از ساتوشی ناکاموتو هم آمده است که تنها زمانی این ویژگی تحقق مییابد که هویتش را مخفی نگه دارد. اگر هویت سازنده بیت کوین ناشناس نبود، در این صورت عقاید و نظرات ساتوشی ناکاموتو میتوانست طی روند توسعه شبکه تاثیر بسیار زیادی بر روی آن داشته باشد و آن را از حالت غیرمتمرکز بودن خارج کند.
بیت کوین به زبان ساده و نحوه کارکرد آن
بیت کوین و کریپتوکارنسیهای دیگر، خطوطی از رمزهای رایانهای هستند که ارزش پولی دارند. این خطوط رمز با رایانههای قوی و همراه با مصرف زیاد انرژی برق تولید میشوند. به کریپتوکارنسیها ارز دیجیتال هم گفته میشود.
این ارزها، شکلی از پولهای دیجیتالی هستند که با محاسبات ریاضیاتی پیچیده به وجود میآیند. شاید سوال کنید که کریپتو در واژه کریپتوکارنسی به چه معنا است و اصلا از کجا میآید؟ این واژه از کریپتوگرافی گرفته شده است. کریپتوگرافی به فرایندی گفته میشود که از خلق سکههای جدید محافظت میکند.
نبود نظارت و فعالیت آزادانه بیت کوین
نکته مهمی که درباره ارزهای دیجیتال وجود دارد، نبود نظارتهای اصلی بر آنها است. به زبان ساده، هیچ دولت، نهاد و سازمانی روی این ارزها نظارت ندارد و در بستر شبکهای کاملا آزاد، بیسانسور و بیمانع فعالیت میکنند. دولتهای مختلف در کشورهای گوناگون، هنوز نمیدانند که باید چه واکنشی نسبت به ارزهای دیجیتال داشته باشند. برخی از آنها، با ممنوع کردن فعالیت در این عرصه به دنبال محدود کردن آن هستند و برخی دیگر نیز تلاش میکنند تا آن را بهتر درک کرده و با شناخت ویژگیها و ظرفیتهایی که دارد، نهایت استفاده را ببرند.
به طور کلی بیت کوین یک نوع پول الکترونیک است که میتوانید با استفاده از آن به هر نقطهای از دنیا پول بفرستید یا اینکه برای خرید کالا و خدمات از آن استفاده کنید. در حالحاضر بیشتر مردم دنیا BTC را بهعنوان پادشاه ارزهای دیجیتال می شناسند. برخی آن را یک محصول میدانند نه یک نوع ارز یا پول! باید گفت تا زمانی که می توان با استفاده از این ارز دیجیتال محصولات و خدمات مورد نیاز خود (مانند طلا یا نقره) را خریداری نمود، در واقع یک نوع پول است.
BTC تحت یک پروتکل معروف به نام زنجیره بلاکی (Blockchain) کار میکند. به عبارتی دیگر هر معامله به صورت مستقل در یک لیست عمومی به نام بلاکچین ثبت میشود. بلاکچین این امکان را فراهم میکند که بتوان تاریخچه معاملات بیت کوین را ردیابی کرد. به عبارتی هر معامله به صورتی مستقل در یک لیست عمومی به نام بلاکچین ثبت میشود. بلاکچین این امکان را فراهم میکند که بتوان تاریخچه معاملات بیت کوین را ردیابی کرد.
بلاک چین چیست؟
تا اینجا چندین مرتبه از بلاک چین نام برده شد. اما بلاک چین چیست و چه کاربردی دارد؟ بلاکچین یک اختراع خلاقانه غیرقابل انکار و فناوری جدید است. این فناوری محصول ذهن خلاق ساتوشی ناکاموتو است. که از زمان راه اندازی آن تا کنون، این تکنولوژی رشد چشمگیری داشته و تکامل پیدا کرده است. تکنولوژی بلاکچین یا زنجیره بلاکی نوعی پایگاه داده است. این تکنولوژی سیستم ثبت اطلاعات و گزارش هم است. چیزی که مثل یک دفتر کل دیجیتال غیر متمرکز (decentralized) و توزیع شده (Distributed) کار میکند.
تفاوت bitcoin و بلاک چین
بلاک چین یک فناوری است که اولین بار در بیت کوین مورد استفاده قرار گرفت و شبکه بیت کوین از آن استفاده میکند تا به هدف اصلی خود یعنی تمرکززدایی برسد.در حقیقت بلاک چین یک فناوری برای ذخیره همیشگی اطلاعات است که ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز مانند بیت کوین از آن برای تأیید تراکنشها بهصورت غیرمتمرکز استفاده میکنند. این فناوری میتواند کاربردهای دیگری هم بهجز ارز دیجیتال داشته باشد. به بیانی ساده، بلاک چین یک دفتر کل دیجیتال است که نسخه الکترونیکی یک دفتر کل کاغذی محسوب میشود و وظیفه ثبت فهرستی از تراکنشها را برعهده دارد.
هدف پیدایش بیت کوین
- از بین بردن واسط های پولی: تراکنش های بیت کوین بطور مستقیم بین دوکاربر انجام میشوند و تایید این تراکنش ها در بستری بنام بلاکچین و توسط ماینرهایی که در سراسر دنیا در دست خود کاربرها هستن انجام میشوند.
- کاهش هزینه های نقل و انتقال: در سیستم های سنتی برای هر تراکنشی که انجام میدهید باید هزینه ای پرداخت کنید و اگه تراکنش های انجام شده با حجم پول زیاد همراه باشد و یا بین دو کشور صورت بگیرد گاهی با هزینه های زیادی همراه هست در حالی که پرداخت ها با Bitcoin هزینه های خیلی کمتری دارند و در سراسر دنیا به راحتی میتوانید انجام دهید.
- افزایش سرعت تراکنش ها: در نقل وانتقالات مالی بالا در سیستم های سنتی باید برای تایید این تراکنش ها زمان زیادی صرف شود گاها برای انتقال پول از یک صرافی به یک کشور دیگه چند روز زمان خواهد برد در حالی که اگه همین کار را با بیت کوین انجام دهید زمان خیلی کمتری از شما خواهد برد.
پشتوانه آن چیست ؟
حتما این سوال برای شما هم پیش آمده که پشتوانه بیت کوین چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که بیت کوین هیچ پشتوانهای ندارد. با اینکه پشتوانه میتواند یک واژه غلط انداز باشد اما سوالی که به وجود میآید این است که پولهایی که هر روز از آنها استفاده میکنید به نظرتان چه پشتوانهای دارند؟ پاسخ این سوال هم همان هیچ چیز است.
بیت کوین مانند پولهای فعلی توسط فلزات گران بهایی مانند طلا یا کالاهای قابل مبادله، پشتوانهسازی نشده است. ارزش بنیادین بیت کوین و ارزهای بیپشتوانه از اعتماد مردمی به دست آمده که به ارزشمند بودن آنها اعتقاد دارند. همینطور که شما این موضوع را باور دارید که میتوانید اسکناسهایتان را به مغازه بدهید و اجناس مورد نیازتان را بخرید، مغازهدار نیز به همین ترتیب میداند که با دادن این اسکناسها میتواند کالاهای مورد نیازش را بخرد، این اسکناسها به این ترتیب در جامعه دست به دست میشوند.
دستیابی به bitcoin
پاسخ این سوال که بیت کوینها توسط چه کسی ساخته میشوند یا اینکه انگیزه ماینرها برای فعالیت در شبکه چیست، یکی است. اولین استخراجکنندهای که در شبکه زودتر از بقیه موفق شود معمای ریاضی بلاک را پیدا کند، پاداشی معادل واحدهای پولی خود شبکه یعنی همان بیت کوین دریافت میکند. این پاداش برای ماینرها از دو منبع اساسی تامین میشود:
- کارمزد یا هزینه تراکنشها که توسط کاربران مشخص شده است.
- پاداش بلاک که پس از حل بلاک، به استخراجکننده برنده تعلق میگیرد.
تراکنشهای بیت کوین بصورت رایگان نیستند و کاربران برای جلب توجه ماینرها برای تایید کردن تراکنشهایشان، باید مبلغ مشخصی را به عنوان هزینه و کارمزد آن تعیین نمایند. ماینرها نیز به طور منطقی به انتخاب تراکنشهایی علاقه نشان میدهند که کارمزدشان نسبت به بقیه بالاتر است.
کسب در آمد از بیت کوین
به طورکلی چندین راه پیش روی شما است تا بتوانید از از طریق آنها کسب درآمد کنید در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
استخراج BTC
یکی از محبوب ترین روشهای سودآوری استخراج بیت کوین است. فرآیند استخراج به کمک دستگاههایی که به ماینر معروف هستند انجام میگیرد. با مراجعه به قسمت فروشگاه وب سایت ما میتوانید ماینر خود را سفارش دهید.
دریافت BTC در ازای خدمات یا کالا
تنها کاری که در این روش باید انجام دهید این است که یک کیف پول مخصوص ارزهای دیجیتال برای خود ایجاد کنید.یک راه ساده برای شارژ کردن کیف پول، عضویت در انجمنها و بازارهای آنلاین است تا خدمات یا کالای خود را معرفی کنید. در آن مکانها اعلام کنید که قصد دارید پول خود را به صورت BTC یا سایر ارزهای دیجیتال دریافت کنیدحتی پس از مدتی میتوانید یک وب سایت ایجاد کرده و به دیگران یاد دهید که چگونه با بیت کوین درآمد کسب کنند.
استخراج Bitcoin چگونه است؟
در پاسخ به این سوال باید بگویم بیت کوین چیزی مثل طلا و نفت و گاز نیست که از زمین استخراج بشود. مثل اسکناس پول نیست که توسط بانکها به چاپ برسد و یا دولتها بتوانند مانع چاپ انواع تقلبی آن بشوند.
Mining یا استخراج بیت کوین، یک فعالیت پیچیدهی ریاضی برای یافتن پاسخ یک سوال بسیار دشوار است. یافتن پاسخی منحصر به فرد به سوالی سخت و پیچیده. در واقع این کار نیازمند تجهیزات فنی بسیار پیشرفته و گران قیمت است که تراکنشهای شبکه را پردازش کند. این واحدهای استخراج در سرتاسر جهان پراکنده هستند.
نکاتی در مورد استخراج بیتکوین (mining)
- استخراج فرایندی رقابتی است؛
- در پروتکل بیت کوین پایداری شبکه همیشه از اهمیت بالایی برخوردار است.
- ایجاد انگیزه برای تولید بیت کوین جدید، بر مبنای پروتکل پایداری شبکه است.
- برای استخراج بیت کوین، ماینرها از نرمافزارهای خاصی برای حل مسئلههای پیچیده ریاضی استفاده میکنند.
- پس از یافتن پاسخ صحیح، آن را در شبکه بیت کوین منتشر مینمایند.
- انتشار پاسخ صحیح، پاداشی از جنس بیتکوین برای ماینرها دارد.
- توانایی سختافزاری، میزان برق مصرفی و قدرت پردازش سیستمهای ماینینگ در سرعت استخراج بسیار اهمیت دارند.
در سال ۲۰۱۶ هر ۱۰دقیقه حدود ۲۵ بیت کوین قابل تولید و استخراج بود. در اواخر سال ۲۰۱۷ این عدد به متوسط حدود ۱۲.۵ بیت کوین در هر ۱۰ دقیقه رسید. به دلیل محدود بودن تعداد، به مرور زمان استخراج بیت کوین دشوارتر و پیچیدهتر میشود. همین موضوع باعث افزایش هزینههای تولید و استخراج بیتکوین خواهد شد. پیشبینی میشود تا سال ۲۱۴۰ میلادی تعداد کل بیت کوینهای شبکه استخراج بشوند.
ویژگی های بیت کوین
غیر متمرکز بودن :
غیر متمرکز بودن به این معنا می باشد که تحت نظارت هیچ سازمان یا دولتی نیست. در اصل برای انجام معاملات به وسیله بیت کوین یا سایر ارز های دیجیتال نیازی به وجود واسطه و یا نفر سوم برای تایید معامله نیست.
آسان بودن روند معامله :
به دلیل نبود نهاد نظارتی، نداشتن قوانین سخت و پیچیده برای انجام معامله، شفافیت کامل بازار و اطلاعات آن و همچنین عدم مالکیت هیچ دولتی بر روی این بازار انجام معاملات به وسیله بیت کوین یا سایر واحد های ارز دیجیتالی بسیار ساده تر از بازار های واقعی می باشد.
امنیت بالا :
بیت کوین در واقع معادل فیزیکی نداشته و تنها از رمز های دیجیتالی ساخته شده است که افراد با ارائه این رمز ها می توانند به انجام فعالیت های خود در بازار دیجیتال بپردازند. استخراج این رمز ها بسیار پیچیده و سخت می باشد و دسترسی به کد های آن ممکن نمی باشد. در نتیجه امکان تقلب و یا انجام معاملات تکراری در بازار ارز دیجیتال تقریبا غیر ممکن می باشد.
ناشناس بودن هویت افراد :
یکی از ویژگی های ویژه بیت کوین ناشناس بودن هویت دو طرف معامله برای یکدیگر می باشد. این ویژگی سبب می شود تا پیگیری افراد انجام دهنده این معاملات تقریباً غیر ممکن شود.
حمل و جابه جایی آسان :
بیت کوین به این دلیل که نوعی ارز دیجیتالی می باشد و وجود فیزیکی ندارد. حمل و جابه جایی آن بسیار ساده تر از پول های رایج در دنیای واقعی می باشد.
عدم دریافت مالیات :
از آنجا که بیت کوین و سایر ارز های دیجیتالی در حال حاضر توسط هیچ کشوری به طور کامل به رسمیت شناخته نشده اند. دولت ها هنوز نمی دانند که چگونه باید با این ارز ها برخورد کنند. در نتیجه این امر فعالیت در این بازار در حال حاضر مشمول مالیات نشده و مکان بسیار خوبی برای انجام معاملات بزرگ می باشد.
برگشت ناپذیری تراکنش ها :
از آنجا که هویت افراد در معاملات با بیت کوین کاملا ناشناس است در نتیجه در صورت ثبت شدن یک تراکنش دیگر امکان بازگشت و یا تغییر در آن ممکن نمی باشد. به دلیل وجود این ویژگی توصیه می شود تا در هنگام انجام این نوع معاملات بسیار دقت کنید و از صحت و درستی اطلاعات کیف پول طرف مقابل مطمئن شوید زیرا در صورت کوچک ترین اشتباه در انجام معامله امکان برگشت یا تغییر تراکنش وجود ندارد.
نحوه فعالیت بیت کوین
نحوه انجام تراکنش به وسیله بیت کوین ( bitcoin ) یا سایر ارز های مشابه آن به این صورت می باشد که پس از اینکه دو طرف یک معامله اقدام به ارائه اطلاعات خود کردند این اطلاعات باید توسط ماینر ها و نود ها تایید و ثبت شود تا در نهایت در شبکه بلاک چین در یک بلاک جدید ذخیره شود.
معمولا هر بیت کوین پس از انجام معامله به عنوان واحد پولی وارد کیف پول یا والت که نوعی پایگاه داده کوچک برای نگهداری رمز ارز ها و اطلاعات شخصی ما هستند میشود. ویژگی جالب این معاملات این است که توسط همه فعالان در بازار ارز دیجیتال قابل مشاهده می باشند و هر تراکنشی که در این بازار انجام می شود باید مورد تایید تمام کاربران که اصطلاحاً گره نامیده می شوند قرار بگیرد، در این صورت امکان تقلب و یا انجام معاملات تکراری تقریباً به صفر میرسد.
معایب بیت کوین
۲.کلاهبرداری
از لحاظ فنی، فهم بیت کوین برای یک شخص عادی که آشنایی زیادی با فناوریهای روز ندارد، مشکل خواهد بود. از همین رو به اسم بیت کوین و با نامهای وسوسه کنندهای نظیر سرمایهگذاری و پسانداز، وبسایتها و نرمافزارهای تقلبی اقدام به فروش این ارز دیجیتال و گول زدن مردم میکنند.
۱. فعالیتها در بازار سیاه
بیت کوین ارز محبوب مجرمین و بازارهای سیاه در فضای تحت عنوان دارک وب (Dark Web) است. از آنجایی که تراکنشهای بیت کوین بصورت ناشناس است، از این ارز برای حملات سایبری، معاملات مواد مخدر و قاچاق سلاح نیز در بازارهای سیاه استفاده میشود. در حال حاضر بانکهای مرکزی کشورها و قانونگذاران در سطح جهان، قوانین مشخص و شفافی را در حوزه بیت کوین و فعالیتهای پیرامون بیت کوین را تدوین نکردهاند.
۳. نوسانات قیمت
نوسانات قیمت بیت کوین در یک روز میتواند به ۵۰ درصد هم برسد. چیزی که در بازارهای سنتی شاهدش نیستیم. برای همین اکثر کسب و کارها برای پذیرش بیت کوین نگران هستند.
۴. برگشت ناپذیری تراکنشها
اکثر طرفداران بیت کوین از برگشت ناپذیری تراکنشهای بیت کوین به عنوان مزیت یاد میکنند. اما گروهی هم آن را عیب بزرگی میدانند. به محض آنکه یک تراکنش بیت کوین تایید و تکمیل شود، امکان بازگشت وجه وجود نخواهد داشت.
۵. ارزهای دیجیتال آینده
این احتمال وجود دارد که ارزهای دیجیتال که در آینده عرضه خواهند شد، جای بیت کوین را بگیرند و مشکلات و معایب آن را هم حل نمایند؛ این صورت به ارزی برتر از بیت کوین بدل خواهند شد و جایگاه بیت کوین در خطر خواهد بود.
۶. حملات سایبری
هکرها و حملات سایبری از بیت کوین به عنوان روش اخاذی استفاده کرده و از قربانیان خود تقاضای باج میکنند. استفاده از بیت کوین باعث میشود تا ردیابی و دستگیری این افراد با چالشهایی همراه باشد.
۷. دانلود غیرقانونی
وبسایتها و سرویسهای دانلود غیرقانونی برای تامین بودجهی خود، از بیت کوین استفاده میکنند.
۸. تراکنشهای آهسته
شبکه بیت کوین به دلیل محدودیتهایی که دارد در هر ثانیه فقط میتواند حدود ۷ تراکنش را تایید کند، این در حالیست که شرکتهایی مانند ویزا در هر ثانیه بیش از ۲۰ هزار تراکنش را پردازش مینمایند. همچنین برای تایید یک تراکنش بیت کوین باید حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید که کاربردی شدن آن برای نیازهای روزمره را زیر سوال میبرد. با این حال راهحلهای زیادی وجود دارد مثل شبکه لایتنینگ برای بیت کوین در حال توسعه که میتواند این مشکل را حل نماید.
چه عواملی بر قیمت بیت کوین تاثیر میگذارند؟
عرضه و تقاضا
در هر ارز، کالا و خدمات، اگر تقاضا بیشتر باشد قیمت آن نیز روند افزایشی پیدا میکند. از سال ۲۰۱۷ که افراد بیشتری با بلاکچین و کاربرد آن آشنا شدند. به دنبال آن افراد زیادی هم خواهان این ارز دیجیتال شدند. همین موضوع باعث شد که قیمت آن به دلیل تقاضای بیشتر بالا رود.
فورک
«فورک» نیز از عواملی است که بر تمام رمزارزهای پیاده شده بر بستر بلاک چین تاثیر میگذارد.
در بسیاری از مواقع به دارندگان کیفپولی خاص پس از انجام فورک گفته میشود که اگر مقداری خاص از Bitcoin را داشته باشید، مقداری از بیتکوینکش نیز به شما تعلق میگیرد.
همین موضوع باعث میشود که افراد، دارایی ارز دیجیتال خود را افزایش دهند یا حتی اگر هیچ موجودی ندارند اقدام به خرید کنند. البته موارد استثنا نیز وجود دارد.
هاوینگ یا نصف شدن پاداش استخراج هر چهار سال که باعث ایجاد تورم منفی میشود بر قیمت این رمزارز موثر است. در ابتدا پاداش استخراج ۵۰ واحد بود، سپس ۲۵ و بعد به ۵/۱۲ رسید. در اردیبهشت سال ۹۹ به ۲۵/۶ واحد رسید. این مورد باز هم به داستان عرضه و تقاضا اشاره دارد. بیت کوین روز به روز شناخته شدهتر میشود. افراد بیشتری آن میپذیرند و خواهان آن هستند. از طرف دیگر با گذشت زمان، عرضه آن کم و کمتر میشود و همین موضوع باعث بالاتر رفتن قیمتش میشود.
قوانین رگولاتوری
اینکه دولتها در قبال بیت کوین چه سیاستی را اتخاذ کنند میتواند تاثیر بهسزایی بر قیمت آن داشته باشد. مواردی همچون «گرفتن مجوز برای ورود ماینر» و به طور کلی مقبولیت رمزارزها از طرف دولت بر قیمت آنها تاثیر میگذارد.
عده زیادی به علت مشکلات احتمالی در کشورهایی که رمزارزها را ممنوع کردهاند از فعالیت در این حوزه منصرف شدهاند.
رویدادهای سیاسی
هیچوقت فراموش نکنید که پول ترسو است و به دنبال یک جای امن میگردد. مثلا امروز در بورس است، فردا در طلا و بعد هم در بازار کریپتوکارنسی. عبارتی به نام «اسمارت مانی» یا «پول هوشمند» در اقتصاد وجود دارد. که میگوید «پول هوشمند در اوج بازار گاوی از آن خارج شده و به بازاری میرود که هنوز رشد خود را آغاز نکرده است.»
دارندگان پول هوشمند با تحلیلهای صحیحی که از اتفاقات سیاسی دارند خیلی زودتر از اشخاص عادی میتوانند تاثیر اتفاقات سیاسی همچون روابط کشورها با هم را تحلیل نمایند و به این ترتیب روی ارزش رمزارزها تاثیرگذار باشند.
رسانه اجتماعی
رسانههای اجتماعی همچون توئیتر، ردیت و … نیز بر قیمت رمزارزها تاثیرگذار هستند. زمانی که تعداد توئیتها در رابطه با بیت کوین بالا میرود احتمالا باید منتظر تاثیر آن توئیتها بر قیمت باشیم. بسته به اینکه توئیتها منفی یا مثبت باشند میتوانند قیمت را افزایش یا کاهش دهند.
همچنین با بررسی گوگل ترندز میتوان فهمید که کاربران گوگل به چه میزان رمزارزها را جستجو کردهاند. وقتی میزان جستجو زیاد شود یعنی میتوان احتمال داد که منابع مالی زیادی وارد این بازار میشوند.
آیا شبکه بیت کوین قابل هک شدن است؟
هک شدن و امنیت بیت کوین را در دو حالت میتوان بررسی کرد.
- امنیت حساب کاربری شخصی شما یا همان کیف پولتان
- امنیت کل شبکه بیت کوین
آیا میدانید مهمترین نگرانی در مورد امنیت بیت کوین چیست ؟ حفظ امنیت کیف پول اشخاص؛
زیرا احتمال هک شدن آن بسیار بالاست. باید حواستان به بدافزارهای موجود در اینترنت باشد؛ هکرها با هک حساب کاربری، به کلید خصوصی کیف پول دسترسی پیدا میکنند!
سرمایهی شما در خطر است اگر: در هنگام تجارت با بیت کوین بیدقتی کنید. برای مقابله با هک شدن، روشهای دقیق محافظت از داراییتان وجود دارد.
در مورد امنیت کل شبکه، میتوان گفت که تا به حال هیچ مشکلی پیش نیامده. وجود تکنولوژی بلاکچین و رمزگذاریهای موجود، هک کل شبکه را بسیار دشوار کرده است. البته در حالت خاصی که بیش از ۵۱% شبکه در اختیار یک کاربر باشد، احتمال خطر بالا میرود.
با وجود تلاش هکرها، اما در تمام این سالها کل شبکه با امنیت کامل به کار خود ادامه داده.