۰۹۲۰۹۶۴۰۷۴۴ info@bcc-holding.com
Rate this post

ارز دیجیتال تتر چیست ؟

تتر (Tether) یک ارز دیجیتال بر بستر بلاک چین است که ارزش سکه‌های در گردش آن ثابت و برابر با مقدار ارزهای فیات رایج مثل دلار و یورو است. پشتوانه ارز دیجیتال تتر مقدار پول فیاتی است که توسط شرکت تتر در موسسات ذخیره شده است. بنابر این، به ازای هر تتر ایجاد شده در شبکه، ارزش دلاری آن در موسسه ذخیره می‌شود. البته اخیراً به جای ذخیره دلاری، شرکت از اوراق و سرمایه‌گذاری‌های خود نیز به عنوان پشتیبان تترهای ایجاد شده، استفاده می‌کند. همین مساله باعث ایجاد شک و تردیدهایی نسبت به استفاده از تتر شده است.

تتر (Tether) یا توکن USDT در ژانویه 2012 از آن نام برده شد. در ابتدا وایت پیپر تتر از این توکن به عنوان یک Mastercoin نام برده شد. سپس در سال 2014 به نام Realcoin تغییر یافت. این ارز دیجیتال بالأخره در ژانویه 2015 توسط صرافی Bitfinix با نام تتر راه‌اندازی شد.

ساختار تتر چیست؟

توکن تتر (Tether) برای اولین بار با استفاده از پلتفرم Omni Layer بر روی بلاک چین بیت کوین منتشر شد. کمی بعد و با هدف کاهش کارمزد انتقال ارز، این توکن بر روی بلاک‌ چین اتریوم (Ethereum)، ترون (Tron)، ایاس (EOS) و الگوراند (Algorand) نیز فعال شده است.

با وجود آن که تراکنش‌های تتر (Tether) مبتنی بر بلاک‌چین و غیر متمرکز صورت می‌گیرد. توزیع توکن‌های آن در عمل به صورت متمرکز انجام می‌شود. به همین دلیل نمی‌توان تتر را مانند بیت کوین یا بسیاری از رمز ارزهای دیگر یک ارز دیجیتال غیر متمرکز دانست.

در شرایطی که شرکت iFinex تمامی توکن‌های تتر را تولید می‌کند و سپس آن‌ها را وارد صرافی بیت فینکس می‌نماید. از آن‌جا توسط معامله‌گران به صرافی‌های دیگر می‌روند، نمی توان تتر را یک رمز از غیرمتمرکز دانست.

لازم به ذکر است که شفافیت مالی، حسابداری و انطباق تمامی تراکنشها با تبادلات ثبت شده، در بلاک چین انجام می‌گیرد. بنابراین هر فردی می‌تواند با استفاده از ابزارهای موجود، مقدار تتر در گردش بر روی بلاک چین بیت کوین را بررسی کند و اینجاست که تتر ماهیت خود را به عنوان یک رمز ارز به اثبات می رساند.

مهم‌ترین ویژگی‌ های تتر (Tether) چیست ؟

  • ثبات قیمت: قیمت تتر تقریباً معادل ۱ دلار آمریکا است؛ اما این موضوع همیشه صادق نیست و گاهی نوسانات بسیار کمی در قیمت این رمز ارز رخ می‌دهد. مثلاً گاهی قیمت آن به ۰.۹۸ یا ۱.۰۲ دلار آمریکا تغییر می‌کند که این موضوع به دلیل عرضه و تقاضای این رمزارز اتفاق می‌افتد.
  • دارای پشتوانه بودن: بنا بر ادعای شرکت سازنده تتر، تتر به وسیله ارزهای فیات، ذخیره نقدی و موارد مشابه پشتیبانی می‌شود.
  • شفافیت مالی: اطلاعات مربوط به ارزهای پشتوانه تتر به طور زنده قابل مشاهده و پیگیری است.
  • تبدیل آسان به پول نقد: تتر به آسانی در صرافی‌ها، قابل نقد کردن به ارزهای فیات است.
  • امنیت: تکنولوژی بلاک چین محور تتر، امنیت انتقال پول به وسیله آن را تامین می‌کند. تمامی تراکنش‌های انجام شده در بلاک چین تتر نیز با استفاده از ابزارهای موجود از جمله وب‌سایت‌هایی مانند etherscan در دسترس است.

کاربردهای تتر (Tether) چیست ؟

تتر (Tether) دو کاربرد اصلی دارد:

  • انتقال آسان
  • سریع و ارزان پول

تتر به دلیل ثبات قیمتی، می‌تواند در بسیاری از موارد جایگزین دلار شود. همچنین انجام تراکنش از طریق تتر در مقایسه با ارزهای فیات بسیار سریع تر و ارزان تر صورت می‌گیرد که این ویژگی برای انتقال فوری سرمایه امری کلیدی است.

عملکرد تتر در بازار

پس از رشد مجدد، تتر در سال 2019 بیت کوین را در حجم معاملات کلی پشت سر گذاشت. تتر همچنان بیشترین حجم معامله را در بازار دارد.

بررسی ها نشان میدهد تبدیل بیت کوین به تتر محبوب ترین تبدیل به استیبل کوین ها است.برای مثال هنگامی که ارزش بیت کوین در حال سقوط است می توان با تبدیل ان به تتر تا حد زیادی از کاهش ارزش سهم جلوگیری کرد الیته این به این معنی نیست که ارزش تتر همیشه 1 دلار است بلکه بسته به شرایط بازار می تواند نوساناتی برای مثال بین 0.98 تا1.02 داشته باشد.

همچنین در فوریه سال گذشته 57 درصد معاملات بیت کوین با استفاده از تتر انجام شده بود.تتر یکی از منابع بزرگ نقدینگی در بازار ارز های دیجیتال است.

انواع استیبل کوین تتر

Omni tether

تتر تحت پروتکل Omni با نام realcoin ایجاد شد.Omni در شبکه بیت کوین توکن های منحصر به فرد ایجاد می کرد. در اکتبر 2015 نام آن به تتر تغییر کرد.

در ابتدا قرار بود تتر در سایر واحد های مالی همچون یورو و ین نیز گسترش یابد. ولی امروزه در بیشتر صرافی ها با قیمت واحد دلار و با نماد USDT به نمایش در می آید.

آدرس این نوع تتر همانند شبکه ی بیت کوین با bc1 یا 1 یا 3 شروع می شود و 34 کاراکتر دارد.

1GCP1K8h7FSh347722Gh8SLFP7hmKjenjY

به دلیل هزینه بالای کارمزد شبکه بیت کوین، تتر بر پایه ی سایر شبکه ها نیز گسترش یافت. در سال 2017 تتر در شبکه اتریوم ایجاد شد و امروزه یکی از رایج ترین تتر ها، تتر در شبکه اتریوم است

Erc20 tether یا USDT

به دلیل محبوبیت اتریوم و سادگی ایجاد توکن در آن ، این نوع اتر به سرعت گسترش یافت. با اقبال عمومی در سال 2019 تتر در شبکه اتریوم مورد استفاده قرار گرفت. امروزه نیز عمده USDT با توکن ERC20 معامله می شود.امروزه 70% کاربران از شبکه اتریوم استفاده می کنند.

آدرس تتر در شبکه اتریوم با 0xشروع می شود و 42 کاراکتر دارد برای  مثال:

0xcdB7232221F355c7432BDDBeC1a76d685696744A

علت موفقیت ERC20 سرعت بالای معاملات در ان است. که گفته می شود زمانی حدود 10-15 ثانیه ای برای هر بلاک می برد.

با محبوب شدن شبکه ی اتریوم حجم معاملات و کارمزد معاملات در این شبکه بالا رفت و باید برای کارمزد مبلغ زیادی را بپردازید.

Trc20 tether

در مارچ 2019 اعلام شد تتر در شبکه ی ترون نیز قابل استفاده خواهد بود. شبکه ی ترون از شبکه ی اتریوم مشتق شده است. همچنین اعلام شده این شبکه سرعت بیشتری دارد و کارمزد کمتری را نیز دریافت می نماید.

کارمزد شبکه ی ترون از شبکه های دیگر کمتر است ولی بسته به کیف پول شما و ترافیک شبکه مقدار آن می تواند متقاوت باشد.

ادرس تتر در شبکه ترون با T شروع می شود و 34 کاراکتر دارد مثل:

TKwKRKBrZy6ZQjrGeW36SSUsizLeY9NSR9

Eos tether

جدیدترین ورژن تتر درشبکه EOS است. برای تبلیغات این شبکه اعلام شد همچون اتریوم و ترون کارمزد کاهش پیدا می کند ولی امروزه این نوع تتر در تعداد کمی از کیف پول ها قابل استفاده است.

تا به اینجا با انواع تتر موجود در شبکه ارز های دیجیتال آشنا شده ایم. بهتر است به این نکته نیز اشاره کنیم که در صورتی که قصد نگه داری دلار را داشته باشید می‌توانید معادل آن در بازار ارزهای دیجیتال (تتر) نگه دارید. با این روش شما میتوانید به صورت لحظه ای در هر ساعتی از شبانه روز دلار خود را بفروشید. یا آن را بخرید(نوسانگیری با استفاده از 24 ساعته بودن بازار رمز ارزها). نگه داری دلار به این شیوه مخاطرات دزدی دلار کاغذی را ندارد. اما باید توجه کرد اطلاعات کیف پول نگه داری تتر به جایی درز نکند.

جنجال‌ های تتر چیست؟

تتر به عنوان یکی از مرموزترین بازیگران صنعت ارزهای دیجیتال شناخته می‌شود. بارها در مقالاتی گفته شده است که این تشکیلات می‌تواند با دستکاری عرضه، بر قیمت بیت کوین و جهت بازار ارزهای دیجیتال تأثیر بگذارد.

یکی از این مقالات ادعا می‌کند که تتر در رشد شدید قیمت بیت کوین به ۲۰,۰۰۰ دلار در اواخر سال ۲۰۱۷ نقش داشته است. طبق این ادعا، شرکت آیفینکس واحدهای USDT بدون پشتوانه ایجاد کرده، با آن بیت کوین خریده و باعث رشد مصنوعی قیمت بیت کوین شده است.

در آوریل ۲۰۱۹ (فروردین ۹۸)، دفتر دادستان کل نیویورک تتر را متهم کرد. که برای جبران ضررهای خود ۸۵۰ میلیون دلار از پشتوانه تترها را برداشته است. ادعایی که بیتفینکس رد کرده است.

کمی بعد، یکی از وکلای آیفینکس به صورت رسمی اعتراف کرد. که فقط ۷۴ درصد از واحدهای USDT پشتوانه دلار واقعی دارند. وقتی خبر اتهامات وارده منتشر شد. کاربران این صرافی دارایی‌های خود را به ارزش حداقل ۹۰ میلیون دلار از کیف پول‌های بیتفینکس خارج نمودند.

از طرفی دیگر، با وجود منزوی بودن و عدم شفافیت فعالیت‌های این شرکت، تتر از اعتماد بالایی در میان صرافی‌های بزرگ برخوردار است. با توجه به قوانین سفت و‌ سخت آمریکا و هنک کنگ که آیفینکس ملزم به تبعیت از آنها است. معامله‌گران تتر خیلی نگران سرمایه‌های خود نیستند.

USDT که در ابتدای عرضه در رده‌های بسیار پایین بازار ارزهای دیجیتال قرار داشت. با فعالیت باثبات خود طی چند سال اخیر، حالا در میان چهار ارز دیجیتال برتر بازار از نظر ارزش بازار قرار دارد.