۰۹۲۰۹۶۴۰۷۴۴ info@bcc-holding.com
5/5 - (1 امتیاز)

آشنایی اولیه

در ابتدا به این موضوع میپردازیم که ماینر چیست؟ به ابزاری که بتواند ارز های دیجیتال را استخراج نماید ماینر می‌گویند. ساتوشی ناکاموتو در نظر داشت بیت کوین با استفاده از CPU های معمولی روی لپتاپ‌ها و کامپیوترهای شخصی استخراج شود. در روزهای اولیه پیدایش بیت کوین، ماینر با استفاده از کامپیوترهای شخصی به کسب درآمد از استخراج مشغول بودند. این فرآیند کار آسانی بود. چون ارزش بیت کوین‌های استخراج شده نه تنها کفاف هزینه برق و استهلاک کامپیوتر آنها را می‌داد، بلکه در آخر سود چشمگیری هم برایشان به همراه داشت.

روی بورس آمدن ماینرها

چند سال اول که درجه سختی استخراج بالا نرفته بود، استخراج ارزهای رمزنگاری شده با کامپیوترهای استانداردی که شامل cpu های استاندارد اینتل یا AMD و کارت گرافیک‌های معمولی بود امکان پذیر بود؛ اما این روزها استخراج با این ابزار تقریباً غیر ممکن شده است و به دستگاه miner پیشرفته و مخصوص نیاز داریم.

با از رده خارج شدن کامپیوترها در زمینه ماینیگ، استخراج فقط با پردازنده های خاصی که Asic ماینر نامیده میشوند ممکن است. اما این به آن معنا نیست که کامپیوترها توانایی استخراج نداشته باشند. بلکه با توجه به گسترش و سختی شبکه استخراج در حال حاضر نیاز به کامپیوترهایی فوق العاده قدرتمند میباشد که عملا از نظر اقتصادی بصرفه نیست.

فرآیند استخراج ارزها

اساسا فرآیند استخراج ارزهای رمز پایه مانند بیت کوین با استفاده از پلتفرم های ASIC است. استخراج کننده ASIC قطعه ای از تجهیزات می باشد که به طور هدفمند صرفا برای استخراج ساخته شده است. بر خلاف انواع دیگر دستگاه های استخراج، از ASIC فقط می توان برای استخراج رمز ارزها استفاده نمود.

عملیات استخراج چیست؟

استخراج فعالیتی است که بلاک چین اثبات کار PoW برای انجام عملیات خود به آن نیاز دارد. این موضوع شامل انجام محاسبات پیچیده برای حل یک معمای ریاضی است. ماینرها می توانند برای به دست آوردن پاداش بلاک با یکدیگر رقابت کنند.

اثبات کار (Proof Of Work) چیست؟

ماینرها که به عنوان یک استخر شناخته می‌شوند ابتدا باید تراکنش‌های یک بلاک را تایید کنند. در ادامه نخستین ماینری باشند که به مساله‌ی عددی پاسخ می‌دهند. به این فرایند استخراج بیت‌کوین، اثبات کار یا (Proof Of Work) می‌گویند.

سناریوی افزایش دشواری استخراج

ساتوشی ناکاموتو، خالق ناشناس بیت کوین، سناریو افزایش دشواری استخراج بیت کوین را هنگامی که دستگاه های استخراج بیشتری به شبکه متصل می شوند، پیش بینی می‌کرد. با افزایش روز به روز دستگاه های استخراج قدرتمند، استخراج کنندگان تشویق می شوند تا در سخت افزار ASIC سرمایه گذاری نمایند. تا بیشترین شانس موفقیت در استخراج یک بلاک را به آنها بدهند.

باید توجه داشته باشید که هر دستگاه ASIC برای استخراج یک رمز ارز خاص یا بهتر بگوییم یک الگوریتم خاص طراحی شده است. به عنوان مثال یک ماینر ASIC بیت کوین، فقط می تواند BTC را استخراج کند و یک ماینر ASIC لایت کوین فقط با بلاکچین LTC ارتباط برقرار می کند. به این دلیل که هر ارز دیجیتال الگوریتم هش رمز نگاری منحصر به فرد خود را دارد. که دستگاه های ASIC متناسب با ان در نظر گرفته شده اند. به عنوان مثال بیت کوین از الگوریتم SHA-256 استفاده می کند. در حالی که الگوریتم لایت کوین Scrypt است.

انواع دستگاه Miner

ماینرها با توجه به ساختارشان به چهار نوع اصلی تقسیم می‌شوند. اگر با نحوه کارکرد ماینرها آشنا باشید؛ حتما متوجه هستید که امروزه بیشترین کاربرد در استخراج ارز دیجیتال، مخصوص ماینرهای ASIC است؛ برخلاف استقبال کلی از ماینرهای ایسیک، همچنان از سایر ماینرها نیز استفاده می‌شود. برای آن دسته از افراد که به این موضوع علاقمند هستند، در ادامه به صورت مختصر به توضیح انواع ماینرها می‌پردازیم.

پردازنده ی مرکزی یا CPU (Central processing unit)

در اوایل راه اندازی بیت کوین، مردم عادی توسط رایانه های عادی آن را استخراج می‌کردند. تصور کنید با یک رایانه شخصی بتوانید صدها بیت کوین را استخراج کنید. شاید در ابتدا باورش کمی مشکل به نظر برسد، اما این اتفاق در سال های ۲۰۱۰ و ۲۰۰۹ یک پدیده کاملا عادی حساب می‌شد. پس از گذشت زمان، با استقبال فراوان مردم از بیت کوین،‌ شبکه بسیار گسترش یافت.

با گسترش شبکه، قدرت هش شبکه بیت کوین بصورت زیادی بالا رفت. این افزایش قدرت هش شبکه تا حدی زیاد شد که استخراج این رمز ارز با این امکانات غیر ممکن شد. نکته قابل توجه این است که همچنان استفاده از پردازنده مرکزی در استخراج برخی از ارزهای دیجیتال از جمله مونرو رواج دارد.

امروزه در ماینرها از CPU استفاده می‌شود، وجود این قطعه مهم بعد از بورد اصلی،‌ بسیار ضروری است. توجه داشته باشید که در ماینرهای جدید نیازی به CPU قدرتمند نداریم؛ چرا که در این ماینرها، تمرکز پردازش ها روی CPU نیست. وظیفه CPU در ماینرهای جدید، پردازش اطلاعات پایه و ایجاد ارتباط بین قطعات مختلف در ماینرها است.

پردازنده های گرافیکی یا GPU (Graphics processing unit)

برخلاف فراگیر شدن استخراج ارز دیجیتال توسط دستگاه های ایسیک، همچنان برای استخراج سایر ارزهای دیجیتال از کارت گرافیک یا GPU استفاده می‌شود. طرز کار ماینر به این صورت است که نحوه محاسباتش با روش آزمون و خطا انجام می‌شود. به همین دلیل استفاده از توان محاسباتی بالای کارت گرافیک همچنان رواج دارد.

کارت‌های گرافیک یا همان پردازنده‌های گرافیکی از قدرت پردازش کارت گرافیک که بیشتر از پردازنده مرکزی است برای هش کردن داده‌های موجود در بلاک استفاده می‌کنند.

با وجود اینکه دیگر استخراج بیت کوین با استفاده از کارت گرافیک امری منطقی نیست. هنوز هم ارزهای دیجیتال زیادی وجود دارند که با استفاده از کارت گرافیک (GPU) عمل ماینینگ را انجام می‌‌دهند.

مدار مجتمع دیجیتال برنامه پذیر یا (field programmable gate array)

پس از CPU و GPU حالا نوبت FPGA یا مدار مجتمع دیجیتال برنامه پذیر بود. در این نوع دستگاه‌های ماینر شما می‌توانید تراشه‌ها را با توجه به نیاز و هدف خود تهیه کرده و در دستگاه ماینر نصب کنید به عبارت دیگر دستگاه ماینر FPGA قابلیت شخصی سازی را دارد.

ماینرهای FPGA می‌توانند با مصرف برق کمتر میزان قدرت هش بیشتری را داشته باشند که این موضوع می‌تواند در بهبود روند استخراج ارزهای دیجیتال بسیار اهمیت زیادی  داشته باشد. در زمانی که ماینرهای FPGA به بازار عرضه شدند افراد بسیاری برای استخراج بیت کوین CPU و GPUهای خود را کنار گذاشته و به ماینرهای FPGA روی آوردند.

پس از گذر مدتی از معرفی دستگاه‌های FPGA شاهد ورود دستگاه‌های جدیدتری بودیم، به همین دلیل حداقل استفاده از ماینرهای FPGA برای استخراج بیت کوین عملا بی‌فایده بود، اما ارزهای دیجیتال دیگری هستند که همچنان از ماینرهای FPGA برای استخراج ارز دیجیتال استفاده می‌کنند، نروس نتورک و کادنا دو نمونه از این ارزهای دیجیتال هستند.

مدارهای مجتمع با کاربرد خاص یا ASIC (Application Specific Integrated Circuits)

در حالی اکثر کاربران تصور می‌کردند که FPGA نسخه ی نهایی این دستگاه ها باشد، مخترعان با تولید ASIC گامی جدید در استخراج بیت کوین برداشتند. تمامی موارد قبلی در واقع ابزاری بودند که می‌شد در کنار وظیفه اصلی شان از آن ها به عنوان استخراج کننده ارز دیجیتال نیز استفاده کرد. هدف از طراحی و تولید ASIC، معرفی دستگاهی بود که به صورت تخصصی روی استخراج ارز دیجیتال کار می‌کند.

برتری ASIC نسبت به سایر دستگاه ها

مزیت دستگاه های ASIC نسبت به سایر دستگاه ها در افزایش هش ریت آن ها است. از معایب دستگاه ASIC می‌توان به بالا بودن هزینه ی تولید و بالا بودن مصرف برق نسبت به GPU در این دستگاه اشاره کرد. تراشه هایی که در این دستگاه استفاده می‌شود، هزینه  تولید زیادی را در بر می‌گیرد و به همین دلیل تولید این تراشه ها در تعداد کم برای تولید کنندگان مقرون به صرفه نیست.

در حال حاضر شرکت هایی مانند Canaan ،MicroBT ،Innosilicon از تولید کنندگان مطرح دستگاه های ایسیک در جهان هستند. قیمت جهانی یک ماینر رده بالای حال حاضر کمپانی Canaan حدود  $۱۱,۱۰۰.۰۰ است. قیمت جهانی یک ماینر با کیفیت از کمپانی Innosilicon با قدرت ۲۶۰۰ مگاهش بر ثانیه حدود $۱۷,۰۰۰.۰۰ است. لازم به ذکر است که این قیمت ها در کشور ما مفهوم و کاربرد خاصی ندارد و صرفا جهت اطلاع ذکر شده است.

مزایا و معایب ماینر ASIC

مزایای آن:

1.راه اندازی آسان: با توجه به اینکه دستگاه ماینر ASIC دارای طراحی پیچیده ای می باشند، اما این دستگاه ها بسیار آسان راه اندازی می شوند و راه اندازی این دستگاه ها کار سختی نمی باشد.

2.بازدهی استخراج بالا: ASICها در مقایسه با کارت های گرافیک و پردازنده ها قدرت محاسبه و کارایی بالایی دارند.

3.سود بسیار زیاد: با قدرت دستگاه ASIC، شما مشاهده خواهید کرد سریعتر از هر نوع سخت افزار دیگر پاداش کسب خواهید کرد.

4.مصرف کم انرژی: به لطف نواوری های ماینینگ در سال های اخیر، این دستگاه ها در مقایسه با سایر مدل های دیگر، طراحی شده اند تا نسبت به قدرت محاسباتی خود انرژی کمتری مصرف کنند.

معایب آن:

1.در صورت خرابی دستگاه، تعمیر آن کمی مشکل است ولی کادر مجرب ما در سریع ترین زمان ممکن دستگاه شما را تعمیر می‌کند.

2.دستگاه های ای سیک الگوریتم های محدودی را پشیبانی می کنند.

3.دستگاههای ای سیک به دلیل حجم محاسبات بالا دارای سرو صدا می باشند و همچنین گرمای زیادی را تولید می کنند.

تفاوت ASIC ماینر و کارت گرافیک

برای درک بهتر مفهوم اسیک به مثالی در مورد کفش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های ورزشی توجه نمایید. همانطور که می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دانیم انواع کفش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های ورزشی در بازار وجود دارند. با یک کتانی خوب شما می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانید شروع به دویدن کنید، فوتبال بازی کنید، یا هر ورزش دیگری را انجام دهید. اما وقتی قصد دارید به صورت تخصصی فوتبال را دنبال کنید، کفش مخصوص آن که استوک نام دارد را تهیه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنید. چراکه به شما کمک می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند روی زمین چمن نرم به راحتی حرکت کرده و تعادل خود را حفظ کنید. دقیقاً مانند آنچه اسیک ماینر در مقایسه با کارت گرافیک معمولی انجام می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد.

برترین شرکت های تولید کننده ماینر

در حال حاضر، شرکت‌های بیت مین (Bitmain)، اینوسیلیکون (Innosilicon)، میکرو بی‌تی (MicroBT)، کنان (Canaan) و ای‌بنگ (Ebang) بزرگترین تولیدکنندگان دستگاه‌های ای سیک در جهان هستند.

شرکت بیت مین تکنولوژی (Bitmain Technology) که دفتر مرکزی آن در پکن چین قرار دارد. در سال ۲۰۱۳ تأسیس شد و اکنون بزرگترین تولیدکننده ماینر در دنیاست. دستگاه استخراج انت‌ ماینر (Antminer) ‌که پرچم دار این شرکت است. همچنان بر بازار سخت‌افزارهای ماینینگ تسلط دارد. همچنین استخرهای استخراج آن تقریباً یک‌چهارم قدرت پردازش شبکه‌ بیت کوین را تشکیل می‌دهند. این غول سخت‌افزار چینی موقعیت قدرتمندی در حوزه بیت کوین و ارزهای دیجیتال دارد.

در سال ۲۰۱۶، یانگ زئوکسین (Yang Zuoxing)، طراح انت ماینر S۹ از بیت مین جدا شد و یک ماه بعد شرکت میکرو بی‌تی (MicroBT) را تأسیس نمود. در همان سال بیت مین به‌ اتهام نقض حق ثبت اختراع از زئوکسین شکایت کرد؛ اما در نهایت بیت مین بازنده‌ این پرونده اعلام شد. در حال حاضر میکرو بی‌تی سازنده دستگاه‌های واتس‌ ماینر (Whatsminer) است و در زمینه تولید تجهیزات ماینینگ از رقبای اصلی بیت مین محسوب می‌شود.

برای انجام فرآیند ماینینگ به چه چیزهایی نیاز است؟

۱. خرید دستگاه استخراج

۲. بکارگیری یک کیف پول امن و مناسب

۳. پیوستن به یک استخر برای انجام فرآیند استخراج