اتریوم توانست همزمان با روند رو به رشد بازار ارزهای دیجیتال در اواخر روزهای هفته گذشته، عملکردی بهتر از بیت کوین داشته باشد. آن طور که مشخص است، ریسک پذیری سرمایه گذاران در این چند روز بیشتر شده است. هم اکنون آلت کوینها میتوانند در کوتاه مدت بهتر از بیت کوین عمل نمایند.
در روز جمعه و در پایان یک هفته پرنوسان برای بازار، بسیاری از ارزهای دیجیتال با افزایش قیمت روبرو شدند. قیمت اتریوم در این میان جهش ۵ درصدی داشت و پر رنگ تر از سایر ارزهای دیجیتال بود. با این حال، از آنجایی که قیمت دو هفته نتوانسته بود خود را به بالای ۳٬۰۰۰ دلار برساند. باز هم اتریوم در عبور از این سطح ناموفق ظاهر شد. در همین حال، بیت کوین جهشی ۳ درصدی را تجربه کرد و خود را به مرز ۴۲٬۲۰۰ دلار رساند.
وضعیت بازار جهانی سهام در روز گذشته صعودی بود و از سوی دیگر. طلا که معمولاً به عنوان یک دارایی امن برای سرمایهگذاری در نظر گرفته میشود. با کاهش قیمت مواجه شد. بازگشت صعودی قیمت سهام شرکتها و رشد بیشتر آلت کوینها نسبت به بیت کوین. نشان دهنده این است که سرمایه گذاران تمایل بیشتری برای پذیرش ریسک پیدا کرده اند.
برخی از تحلیلگران به این موضوع اعتقاد دارند که همچنان این احتمال وجود دارد که در ادامه حجم نوسانات قیمت ارزهای دیجیتال بیشتر شود.
سین فارل (Sean Farrell) که یکی از کارشناسان ارشد مؤسسه سرمایهگذاری فاند استارت (FundStrat) است. درباره این موضوع گفته است:
با وجود اینکه این هفته میزان ریسک پذیری سرمایه گذاران افزایشی شد. احتمال دارد که در کوتاه مدت با نوسان بیشتر قیمتها مواجه شویم. همچنان معتقدیم که هر سقوط بیت کوین و اتریوم به کفهای قیمتی پایینتر، فرصتی مناسب برای خرید است.
کاهشی شدن حجم معاملات بیت کوین
پس از جهش روز چهارشنبه، حجم معاملات بیت کوین در صرافیهای ارز دیجیتال مجدداً کاهشی شد. علاوه بر این، نسبت حجم سفارشهای خرید (لانگ) به سفارشهای فروش (شورت) در بازار قراردادهای آتی صرافیها، روز جمعه به وضعیت متعادلی رسیده بود. این موضوع به این معناست جهش روز گذشته قیمت بیت کوین، لزوماً به دلیل تغییر دیدگاه معامله گران نبوده است.
از طرفی، متوسط نرخ تأمین سرمایه بیت کوین اخیراً افزایشی شده است. که نشان میدهد احساسات معامله گران احتمالاً تا حدودی صعودی تر شده است. اصطلاح نرخ تأمین سرمایه در بازار قراردادهای آتی به مقدار کارمزدی اشاره دارد. که دارندگان قراردادهای لانگ (آنهایی که معتقدند قیمت افزایشی میشود) و دارندگان قراردادهای شورت (آنهایی که معتقدند قیمت کاهشی میشود) باید به یکدیگر پرداخت کنند تا بازار در تعادل باشد.
در طرف دیگر بازار، ایپ کوین (ApeCoin)، توکن مرتبط با مجموعه توکنهای غیرمثلی (NFT) بورد ایپ یات کلاب (Bored Ape Yacht Club). در دومین روز راهاندازی خود با جهشی ۹۰ درصدی از کف ۶.۴۸ دلاری روز پنجشنبه به بالای ۱۵ دلار اوج گرفت. نکته قابل ذکر این است که این اصلاح صعودی قدرتمند پس از آن رخ داد که روز پنجشنبه بازار ایپ کوین با سقوط ۸۰ درصدی مواجه شد.
شرط جهش قیمت اتریوم در برابر بیت کوین چیست؟
رشد قیمتی اتریوم تا حدودی تحت تأثیر پیشرفت تیم توسعه این شبکه در انتقال سازوکار اجماع اتریوم از اثبات کار به مدل جدید اثبات سهام است.
از اواسط هفته گذشته، انتقال آزمایشی اتریوم به ساز و کار اثبات سهام با موفقیت شکل گرفت. اکنون در شبکه آزمایشی کیلن (Kiln) که میزبان این انتقال بوده است. این اعتبارسنج ها هستند که به جای ماینرها بلاکهای جدید را ایجاد و تراکنشها را پردازش میکنند.
یکی از محققان ارشد صرافی ارز دیجیتال کوین بیس که دیوید دونگ ( David Duong) نام دارد. گفته است:
رشد اعتبارسنجهای فعال بیکن چین (Beacon Chain)
تعداد اعتبارسنجهای فعال بیکن چین (Beacon Chain)، [شبکه نسخه دوم و مبتنی بر اثبات سهامِ اتریوم]. از اواخر فوریه (بهمن) تا ۱۷ مارس (۲۶ اسفند) از ۳۰۰٬۷۰۲ به ۳۱۵٬۵۷۶ مورد رسیده است. این یعنی تعداد اعتبارسنجهای تنها در عرض ۷ روز ۴.۹ درصد بیشتر شده است. این در حالی است که رشد این رقم در طول ماههای فوریه (بهمن) و ژانویه (دی) بهترتیب ۳.۹ و ۴.۸ درصد بوده است.
اگر بخواهیم نگاهی به نمودارها بیندازیم، باید گفت رشد قیمتی اتریوم در این چند روز نسبت به بیت کوین شدیدتر بوده است. که ممکن است در کوتامدت نیز این برتری محسوس تر شود. آنطور که از نمای ۱ روزه بازار «اتریوم/ بیت کوین» مشخص است. قیمت پس از برخورد با حمایتی در سطح ۰.۰۶۴ واحد به سمت بالا بازگشته است و اکنون در ۰.۰۷۳ دلار با مقاومتی مواجه است که ۴ درصدی با سطوح کنونی فاصله دارد.

نمای ۱ روزه بازار «اتریوم/ بیت کوین».
این را هم اضافه نماییم که تحلیلگران اخیراً متوجه کاهش حجم فعالیتهای درونشبکهای اتریوم شدهاند.
نمودار زیر مجموع کارمزدهای پرداختی کاربران در روزهای مختلف سال را نشان میدهد که میتوان از آن متوجه شد ماینرهای اتریوم اخیراً درآمد کمتری از منبع کارمزدها داشتهاند.
فارل گفته است یکی از دلایل کاهش حجم فعالیتهای درون زنجیرهای اتریوم، کمترشدن تقاضا برای خریدوفروش NFTهای گرانقیمت است؛ داراییهایی که عمدتاً در شبکه اتریوم ساخته و معامله میشوند. این تحلیلگر مؤسسه فانداستارت میگوید از اواسط ژانویه (دی) که حجم جستوجوهای اینترنتی مرتبط با NFTها در گوگل رکوردشکنی کرد، از میزان علاقه کاربران نسبت به این حوزه کاسته شده است.

نمودار مجموع کارمزدهای پرداختی کاربران اتریوم در روزهای مختلف سال.
همچنین فارل به رشد چند برابری نسبت «قیمت به درآمد» (Price-to-Sales) اتریوم اشاره نموده است که در عرض چند ماه از ۱۷ به ۵۰ رسید است. نرخ قیمت به درآمد از تقسیم ارزش بازار یک ارز دیجیتال به درآمد کلی پروتکل آن ارز به دست میآید. افزایش آن به این معنی است که توکن مرتبط با آن پروتکل قیمتی بیش از ارزش واقعی خود دارد.
منبع:”coindesk“