اینطور که از آخرین آمارها مشخص است، احساسات معامله گران بازار ارز دیجیتال درمجموع نه صعودی و نه نزولی است. به عقیده کارشناسان، این وضعیت خنثی میتواند مقدمهای برای تشدید نوسانات قیمت باشد. برخی از تحلیلگران هم اعتقاد دارند که شروع ماه آوریل (فروردین) میتواند مانند دو ماه گذشته با کاهش موقتی قیمت بیت کوین همراه شود.
قیمت بیت کوین در روز گذشته بار دیگر برای مدتی به بالای ۴۷٬۰۰۰ دلار رسید. آوی که در هفته گذشته بیش از ۴۸ درصد افزایش قیمت داشت. روز جمعه جهشی ۲۵ درصدی را تجربه نمود و تا به امروز هم توانسته است بخش زیادی از دستاوردهای خود را حفظ کند. جهش قیمت آوی در این مدت تا حد زیادی تحتتأثیر بهروزرسانی ابتدای ماه گذشته این پلتفرم وامدهی به نسخه سوم بوده است. قیمت بیت کوین و اتریوم در طول ۲۴ ساعت گذشته تقریباً بدون نوسان بوده و سولانا در این مدت ۲ درصد رشد داشته است.
روند نوسان قیمتها در بازار جهانی چگونه بود؟
روند نوسان قیمتها در بازار جهانی سهام هفته اخیر نزولی بود. از آنجایی که نرخ بیکاری در آمریکا به شدت کاهش یافته است. سرمایهگذاران زیادی در بازار بورس خود را برای تشدید سیاستهای پولی انقباضی در آمریکا آماده میکنند. پایین بودن نرخ بهره بانکی و محرکهای پولی که بانک مرکزی آمریکا در این مدت به بازار تزریق کرده است. سبب افزایش قیمت کالا و خدمات در این کشور شده است. افزایش تورم و رشد اقتصادی یک کشور با سرعتی نامتعارف و ناپایدار، بانکهای مرکزی را به استفاده از سیاستهای پولی انقباضی ترغیب میکند. اتفاقی که عمدتاً با تشدید نوسان در بازارهای مالی همراه است.
همزمان با جهش دوباره بیت کوین به بالای ۴۷٬۰۰۰ دلار در روز گذشته، حجم موقعیتهای معاملاتی لیکویید شده در بازارهای آتی (Futures) نیز افزایش یافت. لیکویید شدن زمانی رخ میدهد که صرافی برای پیشگیری از سوخت شدن مبلغ اولیهای که به یک معاملهگر قرض داده است. موقعیت معاملاتی اهرم دار آن تریدر را بهطور کامل ببندد. در واقع پلتفرمهای معاملاتی با این کار اجازه نمیدهند که موجودی حساب یک معاملهگر به عددی کمتر از بدهیاش به صرافی برسد. این اتفاق در درجه اول در بازارهای آتی رخ میدهد.
نسبت حجم سفارشهای خرید به فروش بیت کوین نیز در ۲۴ ساعت گذشته منفی بوده است که نشان میدهد با وجود افزایش قیمت بیت کوین در روزهای اخیر، سرمایهگذاران همچنان مردد هستند.
شروع آوریل میتواند با کاهش قیمت همراه شود
حجم معاملات بیت کوین در صرافیهای مطرح نسبتاً کم به نظر میرسد و این در حالی است. که در هفته ابتدایی و پایانی ماه مارس (اسفند) میزان فعالیتهای معاملاتی رو به افزایش بود.
در نمودار زیر جهش در حجم معاملات بیت کوین در روزهای مختلف قابل مشاهده شده است. برخی از تحلیلگران معتقدند بیت کوین این ماه هم مانند اتفاقی که در ماههای فوریه (بهمن) و مارس (مارس) افتاد. با کاهش قیمت مواجه میشود و سپس یک اصلاح صعودی در بازار آغاز خواهد شد.

حجم معاملات بیت کوین در صرافیها ارز دیجیتال
احساسات معاملهگران نه صعودی و نه نزولی است
در نمودار زیر کاهش نسبت حجم قراردادهای اختیار فروش (Put) به اختیار خرید (Call) بیت کوین به وضوح دیده میشود. که نشان میدهد احساسات معاملهگران بازارهای اختیار معامله (Option) چندان نزولی نیست. این شاخص در طول دو هفته گذشته تقریباً ثابت بوده است که میتواند مقدمهای برای افزایش میزان نوسانات باشد. خصوصاً اگر قیمت بیت کوین در روزهای پیش رو از سقف یا کف کانالی که مدتی است در آن نوسان میکند، خارج شود.
آنطور که از دادههای مرتبط با بازار مشخص است. معاملهگران ۵۵ درصد احتمال میدهند که قیمت بیت کوین در ماه مه (اردیبهشت) بالاتر از ۴۴٬۰۰۰ دلار باشد. در ادامه نیز انتظار میرود حجم قراردادهای اختیار خرید در قیمتهای توافقی بالاتر از ۴۵٬۰۰۰ دلار نیز بیشتر از قراردادهای اختیار فروش است.

نسبت حجم قراردادهای اختیار فروش به اختیار خرید.
منبع:”coindesk“