تحقیقات تازه براساس دادههای درونزنجیرهای نشان دهنده این امر است که احتمالاً استخراجکنندگان بیت کوین از بازگشت روند بازار ناامید شده و تنها نهنگها، بار اصلی خرید بیت کوین را بر دوش میکشند.
نتایج این تحلیلها نشانگر احتمال بالای وقوع کاپیتالاسیون استخراج کنندگان بیت کوین است. کاپیتالاسیون زمانی اتفاق میافتد که سرمایهگذاران، ایمان خود را به بازار از دست داده باشند و فشار فروش شدیدی در بازار نزولی ایجاد شود.
جولیو مورنو (Julio Moreno)، تحلیلگر ارشد شرکت تحلیل دادههای کریپتوکوانت (CryptoQuant)، اشاره کرده است که احتملاً در کف قیمت بیت کوین باشیم و این روند نیز به پایان رسیده باشد.
تسلیمشدن استخراجکنندگان نشانه رسیدن به کف قیمت
شرایط برای استخراجکنندگان بیت کوین به نسبت تاریخ مارس ۲۰۲۰ (فروردین ۱۳۹۹) بسیار عوض شده است و آنان در حال حاضر از وضعیت پرسود، به وضعیتی معادل با کاهش مستمر حاشیه سود خود رسیدهاند.
براساس اطلاعات، رسیدن به قیمت ۱۷,۶۰۰ دلار، یعنی بیت کوین از اوج قیمتی خود در نوامبر (آذر ماه) سقوطی معادل با ۷۰ درصد داشته است. این اتفاق به تعدادی از فعالان این بازار صدماتی جدی را وارد کرده و همین امر سبب شده است تا حجم زیادی از ارزهای دیجیتال از کیف پولهای استخراجکنندگان به صرافیها واریز شوند.
براساس نظریه تحلیلگران کریپتوکوانت اگر به سابقه تاریخی نمودار قیمت بیت کوین نگاهی بیاندازیم، درمییابیم که وقوع این ناامیدی، مقدمهای برای آخرین مراحل فروش بیت کوین بوده است.
مونرو در این باره میگوید:
دادههای ما نشان دهنده آن هستند که یک کاپیتالاسیون استخراجکنندگان رخ داده است. این اتفاق در چرخههای قبلی نیز معمولاً پیش از سقوط بازار رخ میداد.
درطی ماه جاری استخراجکنندگان با شدت زیادی مشغول فروش ارزهای دیجیتال خود بودهاند. حساب توییتر بیت کوین وضعیت فعلی را با عبارتی مانند «استخراجکنندگان ارزهای دیجیتال خود را تخلیه میکنند» وصف کرده است.
کی یانگ جو (Ki Young Ju)، مدیر عامل کریپتوکوانت، در هفتهای که گذشت در یک تاپیک توییتری اضافه کرد:
بودن یا نبودن! مسئله استخراجکنندگان در حال حاضر این است.
وضعیت فعلی بهشدت بغرنج است؛ ولی اکثر استخراجکنندگان همچنان در بازار درحال فعالیت هستند و مؤید این گفته این است که معیارهای اصلی شبکه تنها اندکی نسبت به بالاترین رکورد سختی شبکه یعنی مقدار ۳۰ تریلیون، کاهش یافته است.

معیارهای فاندامنتال شبکه بیت کوین
علایق خریداران مبهم است
با این اوصاف، هنگامی که قصد بررسی وضعیت سایر دارندگان بزرگ بیت کوین بهغیر از استخراجکنندگان را داشته باشیم، به این نکته پی میبریم که دورنمای شفافی از وضعیت مشخص نیست.
پس از آنکه نهنگها در بازه ۱۹,۰۰۰ دلاری دست به حمایت از بیت کوین زدند، اکنون مدیرعامل کریپتوکوانت خبر از ورود خریداران نهادی جدید با خرید حجمهای بالا را در بازار ارزهای دیجیتال میدهد.
کی خاطر نشان کرده است که جریان خروجی از صرافی کوین بیس (Coinbase) به بالاترین مقدار خود از سال ۲۰۱۳ ( ۱۳۹۲) تاکنون رسیده است.
با این تفاسیر، این معاملهگر و تحلیلگر رکت کپیتال (Rekt Capital) با قدرتمندبودن حجم خرید موافق نبوده و بر اساس استدلال او برعکس، فروشندگان همچنان روندهای آتی بازار را هدایت میکنند.
شاخص میانگین متحرک (MA) ۲۰۰ هفتهای بیت کوین که بهعنوان حمایتی کلیدی در بازارهای نزولی قبلی شناخته میشد، حتی با وجود اینکه قیمت به ۲,۰۰۰ دلار کمتر از آن نیز رسیده بود، هنوز مورد توجه خریداران قرار نگرفته است.
وی در ادامه اضافه میکند:
با افزایش شدید حجم فروش بیت کوین، شاهد این امر هستیم که حجم خرید فعلی در مقایسه با سطح حجم خرید در بازار خرسی سال ۲۰۱۸ نیز در میانگین متحرک ۲۰۰ هفتهای پایینتر است چه برسد به حجم خرید در بازار مارس ۲۰۲۰.

نمودار قیمت حاشیهنویسی شده بیت کوین (نمای سالانه بازار)
منبع:”cointelegraph“