قیمت بیت کوین در روز گذشته با کاهش حدودی ۱۰ درصدی همراه بود. بنابه نظر کارشناسان، افزایش شدید فروش ماینرها و نبود تقاضا برای خرید ارزهای استخراجی آنها، عامل اصلی این سقوط قیمت بوده است.
سرمایهگذاران دانه درشت بازار چشم انتظار رویکرد اتخاذ شده از طرف بایدن و کابینه بایدن در ارتباط با بازارهای ارزهای دیجیتال هستند و به همین دلیل تقاضای کافی برای فروش ماینرها وجود ندارد. لازم به ذکر است که افزایش فشار فروش ماینرها از ماه اکتبر ۲۰۲۰ (آذر) تا به حال در تاریخ بیسابقه بوده است.
در حال حاضر بیت کوین با قیمت ۳۱,۶۰۰ دلار در بازار درحال معامله است و نسبت به ۲۴ ساعت گذشته کاهشی نسبتاً محسوس را تجربه کرده است. این در حالی بود که قیمت بیت کوین تا محدوده ۳۰,۰۰۰ دلاری نیز پایین رفته بود.
فروش ماینرها
دادههای کریپتوکوانت (CryptoQuant) نشان ذهنده این امر است که شاخص موقعیت ماینرها به بیشترین میزان خود در ۸ سال اخیر رسیده است. این شاخص نسبتی از بیت کوینهای خروجی از تمام کیف پولهای ماینرها و میانگین تحرک در یک سال این مقدار است. این میزان همچنان بالای ۲.۰ قرار دارد. اگر شاخص موقعیت ماینرها بیشتر از ۲.۰ باشد بدان معناست که بیشتر ماینرها در حال فروش ارزهای خود هستند.

اینگونه که به نظر میرسد فروش بیت کوین توسط ماینرها به دلیل تأمین مخارج جاری و عملیاتی آنها باشد.
نیل ون هویس (Neil Van Huis)، مدیر فروش و معاملات عمده بلاکفیلز (Blockfills)، در اظهارنظری بیان کرده است:
همانطور که در جهش بعد از ماه اکتبر انتظار داشتیم، برای اولین بار در چند وقت گذشته، به نظر میرسد که ماینرها بخش قابلتوجهی از انباشتههای خود را فروختهاند. با توجه به نیاز تأمین بودجه بیشتر برای خرید ریگهای تازه و جدیدتر، فروش بیت کوین با سه یا چهار برابر قیمت و ۳۰ الی ۶۰ روز بعد از فصل پرباران چین بهترین اتفاقی بود که ماینرها میتوانستند انتظار آن را داشته باشند.
خریداران کم
همزمان با افزایش فروش بیت کوین ماینرها، اینگونه به نظر میرسد که خریداران کافی، علیالخصوص سرمایهگذاران دانهدرشت، برای این فشار فروش وجود ندارد.
بر اساس دادههای کریپتوکوانت، معیار اضافه ارزش کوین بیس یا همان فاصله قیمت بیت کوین در صرافیهای کوین بیس و بایننس، پس از اینکه هفته گذشته وارد محدودهای منفی شد، در رسیدن به محدوده بالاتر از ۵۰ دلار چندان موفق عمل نکرده است.

کی یانگ جو (Ki Young Ju)، مدیرعامل کریپتوکوانت، بر این باور است که وقتی این معیار بالای ۵۰ دلار باشد، به طور معمول نشان دهنده این است که فشار خرید بیشتری در کوین بیس وجود دارد. ولی از طرف دیگر، وقتی این معیار پایین باشد، این معنی را دارد که جریان دلار به پلتفرم آنی کوین بیس وجود ندارد یا اینکه کم است.
این امر در حالی است که ذخایر استیبل کوینها در تمامی صرافیهای آنی به رکوردهای تازهای رسیده است. حال اگر این اتفاق را به کاهش و نبود جریان دلار در صرافیها اضافه کنیم، به این نتیجه خواهیم رسید که نوسانات قیمتی عمدتاً توسط صندوقهای پوششی ارزهای دیجیتال و بازارسازها (Market Makers) درحال کنترل است. طبق نظر جو، این قبیل مشترکان بازار میانه خوبی با خرید و فروش بیت کوین با استیبل کوینها دارند. وی در ادامه اضافه کرده است:
اگر جریان دلار در پلتفرمهای آنی وجود نداشته باشد، خبری از جهشهای صعودی هم نخواهد بود.
سرمایهگذاران دانهدرشت منتظرند
سرمایهگذاران نهادی بازار، خرید بیت کوینهای درخواستی خود را متوقف کردهاند. برخی بر این باورند که این اقدام از آن جهت انجام شده است که بتوانند رویکرد بایدن و کابینه او را نسبت به سیاستها و قانونگذاریهای حوزه ارزهای دیجیتالی بسنجند. انتشار اخبار منفی پیرامون ذهنیت جنت یلن (Janet Yellen)، وزیر پیشنهادی بایدن برای وزارت خزانهداری، یکی از دلایلی است که نگرانیها در مورد افزایش کنترلها بر روی این بازار بیشتر شود.
گای هیرش (Guy Hirsch)، از مدیران ارشد کارگزاری ایتورو (eToro)، در مصاحبهای بیان کرده است:
سرمایهگذاران نهادی سعی دارند ببینند اگر قرار نیست این کابینه رویکردی خیلی منفی اتخاذ کند، [پس] این رویکرد چگونه خواهد بود؛ این یعنی، ترسی از قانونگذاریهای تهاجمی یا ممنوعیتهای یکباره از بین میرود. در این صورت فکر میکنم که موج جدیدی از سرمایهگذاران نهادی در این حوزه وارد شوند.
کاربران ردیت و وال استریت
برخی از معاملهگران خرد نیز امیدوار هستند تا اتفاقی که هفته جاری برای شرکت گیم استاپ (GameStop) رخ داد و باعث افزایش نوسانات سهام این شرکت شد، برای بیت کوین رخ ندهد. آدام جیمز (Adam James)، دبیر ارشد بخش تحقیقات صرافی OKEx در این باره گفته است:
در هفته گذشته، گروهی از کاربران ردیت (Reddit) و دیسکورد (Discrod)، با مشاهده جهش ۴ برابری سهام گیم استاپ، برای جبران ضررهای خود، موقعیتهای فروش (شورت) خود را بسته و موقعیتهای خرید (لانگ) را ایجاد کردند.
دانستن این مسئله که کارکرد بازارهای سنتی در وضعیت «در خانه بمانید»، دیگر همانگونه که قبلاً بود نیست، ممکن است بر بازار بیت کوین و ارزهای دیجیتال تأثیرگذار باشد. البته منظور من به طور دقیق این نیست که این مسئله خبری نزولی برای بازار ارزهای دیجیتال است.
همزمان با افزایش نوسانات کوتاهمدت در بازار، برخی از معاملهگران و تحلیلگران بر این باورند که اوضاع همچنان صعودی است. نورهیم شی (Norheim Schei)، تحلیلگر نروژی شرکت آرکین ریسرچ (Arcane Research)، در این رابطه بیان کرده است:
بیت کوین نتوانسته است به اوج اخیر خود برسد. برخی [معاملهگران] در حال از دست دادن امید خود هستند. این موضوع شاید سبب شود در پایان سال پشیمان شوند. بیت کوین پرنوسان است، این نیز بخشی از ورود به بازی یک دارایی نوظهور است.
کریس توماس (Chris Thomas)، رئیس سوئیس کوت (Swissquote)، در مصاحبهای اظهار داشت که شرکتش یک حمایت در محدوده ۳۰,۰۰۰ را مشاهده کرده است. او در ادامه اضافه کرده است که این ناحیه پیشتر نیز با حمایت قابلتوجهی مواجه شده است.
برای فروشندگانی که حاضر به ریسک چندانی نیستند، عقلانی نیست که در چنین ناحیهای ارزهای خود را بفروشند.