۰۹۲۰۹۶۴۰۷۴۴ info@bcc-holding.com
Rate this post

هش ریت (HashRate) یا هش پاور (Hash Power) شاخصه‌ای برای اندازه‌گیری عملکرد هر دستگاه ماینر است. به بیان ساده‌تر هش ریت، میزان سرعتی است که هر ماینر موفق به حل هر هش‌ می‌شود تا پاداش آن را دریافت کند. در روند استخراج بیت کوین، بلاک‌های حاوی تراکنش‌های تایید شده، قبل از اضافه شدن به بلاک چین بایستِ هش شوند. روند هش شدن بلاک‌ها، هشینگ (Hashing) نامیده می‌شود.

در شبکه بلاک چین بیت کوین، مفهوم هش ریت یا هش پاور که در فارسی از آنها با عناوین نرخ هش و قدرت هش نیز یاد می‌شود، یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین مفاهیم قلمداد می‌شود. این بین دلایل زیادی وجود دارند که سبب اهمیت بالای نرخ هش در شبکه بیت کوین می‌شوند. با bcc-holding همراه باشید تا در ادامه به توضیح آنها بپردازیم.

پیش از ادامه این مطلب لازم است تا به درک درستی از مفهوم نرخ هش در شبکه بیت کوین برسیم، به دلیل آن‌که برای درک اهمیت نرخ هش، ابتدا باید مفهوم آن را به خوبی درک کرد.

این نکته را فراموش نکنید که نرخ و قدرت هش تنها مخصوص به بیت کوین نیستند و اصطلاحاتی کلی درزمینه ارزهای دیجیتال هستند. این مفهوم در ارتباط با تمام ارزهای دیجیتالی که از پروتکل اثبات کار استفاده می‌کنند، کاربردی است و هدف از نام بردن بیت کوین در این مقاله، فقط و تنها به دلیل همه‌گیر بودن یا همان پادشاهی این ارز دیجیتال است.

هش ریت یا نرخ هش چیست؟

نرخ یا قدرت هش، یک واحد اندازه‌گیری است که مشخص می‌کند شبکه بیت کوین برای کارکرد دائمی خود، چه مقدار قدرت مصرف می‌کند. منظور از عملکرد دائمی در این مطلب، پاسخ به این سؤال است که در شبکه بیت کوین چه مقدار قدرت هش لازم است تا بلاک‌ها در مدت زمان ده دقیقه، ایجاد یا پیدا شوند.

در شبکه بیت کوین، مصرف انرژی از این رو صورت می‌گیرد که شبکه برای یافتن بلاک‌های از محاسبات پیچیده ریاضی بهره برده و این موضوع توسط واحدی با عنوان نرخ یا قدرت هش اندازه‌گیری می‌شود.

به‌عبارتی دیگر این محاسبات، مسائلی ریاضی هستند که یک ماینر نمی‌تواند آنها را حدس زده و یافتن پاسخ این مسائل نیازمند محاسباتی پیچیده است.

در همین حال که مشغول آماده‌سازی این مقاله برای شما هستیم، هدف که هش SHA-256 در هِدر بلاک قرار دارد باید جزو رشته ۲۵۶ بیت باشد و با هجده صفر آغاز شود. هدف  در هر ۲۰۱۶ بلاک و همزمان با تغییر سختی شبکه، تغییر خواهد کرد.

هش ریت

ماینرها به وسیله تغییر اندک هدرهای این بلاک که «هدف موقتی» (Nonce) نامیده می‌شود، به این هش خواهند رسید. هدف موقتی همیشه با یک صفر آغاز و هر بار که ماینر به هش موردنظرش رسیده باشد، بالاتر خواهد رفت.

از آن‌ جهت که هدف موقتی، به‌نوعی انداختن تیری در تاریکی است، شانس رسیدن به هش یا هدف موردنظر نیز که خود با صفرهای زیادی شروع می‌شود، بسیار پایین است. به همین دلیل است که ماینر دفعات زیادی این عمل (یعنی تغییر در میزان هدف موقتی) را تکرار می‌کند تا سرانجام موفق شود.

درحقیقت این تکرار در تغییر دادن میزان هدف موقتی در واحد ثانیه است که نرخ هش یا قدرت نامیده می‌شود. هش ریت همان تعداد دفعاتی است که یک ماینر می‌تواند هدف موقتی را حدس بزند. به این روند همان استخراج بیت کوین است.

هش ریت چگونه اندازه‌گیری می‌شود؛ واحد آن چیست؟

هش ریت توسط واحدی با نام «هش بر ثانیه» (H/s) محاسبه شده و اندازه‌گیری می‌شود. مانند دیگر عملیات‌های محاسباتی، هش ریت را نیز می‌توان به واحدهای بزرگتری یا کوچکتری نیز تقسیم بندی کرد:

  • ۱ KH/s یا هزار هش بر ثانیه؛ معادل یک کیلوهش بر ثانیه
  • ۱ MH/s یا یک میلیون هش بر ثانیه؛ معادل یک مگاهش بر ثانیه
  • ۱ GH/s یا یک میلیارد هش بر ثانیه؛ معادل یک گیگاهش بر ثانیه
  • ۱ TH/s یا یک تریلیون هش بر ثانیه؛ معادل یک تراهش بر ثانیه
  • ۱ PH/s یا یک کوادریلیون هش بر ثانیه؛ معادل یک پتاهش بر ثانیه
  • ۱ EH/s یا یک کوئینتیلیون هش بر ثانیه؛ معادل یک اگزاهش بر ثانیه

واحد اندازه‌گیری بعدی در این چارت، زتاهش (Zetta) خواهد بود.

با این توضیحات می‌توان اینگونه نوشت که:

  • یک مگاهش بر ثانیه معادل ۱,۰۰۰ کیلوهش بر ثانیه است
  • یک گیگاهش معادل ۱,۰۰۰ مگاهش بر ثانیه یا ۱,۰۰۰,۰۰۰ کیلوهش برثانیه است
  • این رشته را می‌توان تا بی‌نهایت ادامه داد.

هش ریت و توزیع فعلی شبکه بیت کوین

هش ریت

توزیع هش ریت شبکه بیت کوین در میان استخرهای استخراج بزرگ

نرخ هش فعلی بیت کوین برابر با پنجاه اگزاهش بر ثانیه است. فراموش نکنید که این میزان با اضافه شدن تعداد ماینرها در سختی‌های بالاتر، با افزایش مواجه خواهد شد.

هش ریت

هش ریت، پاداش ماینرها و سختی

نرخ هش، پاداش ماینرها و سختی شبکه، سه عامل کلیدی و کاملا وابسته به یکدیگر هستند. هرقدر که سختی شبکه بیت کوین بالاتر رود، قدرت هش بیشتری نیز برای استخراج بلاک‌ها نیاز است. استخراج کردن هر بلاک باعث بدست آوردن پاداش آن بلاک برای ماینر(ها) خواهد شد. اکنون در ازای ماین کردن هر بلاک، ۱۲.۵ بیت کوین میان ماینرهای برنده تقسیم می‌شود. لازم به ذکر است که پاداش بلاک هر چهار سال یکبار در رویدادی با نام هاوینگ یا نصف شدن پاداش استخراج، به یک دوم کاهش می‌یابد.

نکته جالب توجهی که در این میان آن است هر چه سختی شبکه بیت کوین به دلیل افزایش تعداد ماینرها، بالاتر رود، قدرت هش موردنیاز برای ماین کردن هر بلاک نیز با افزایش مواجه خواهد شد. این بدان معناست که تعداد حدس‌ها برای رسیدن به جواب صحیح و حل معادله ریاضی مربوطه، بیشتر خواهد شد.

پروتکل مورداستفاده در شبکه بیت کوین این‌گونه است که بنا بر رابطه فوق، میانگین زمان هر بلاک بر روی ده دقیقه باقی خواهد ماند.

هش ریت

اگر پس از خواندن این مقاله، فکر استخراج بیت کوین به ذهن شما خطور کرده است این نکته را به یاد داشته باشید که پروسه استخراج بیت کوین، کاری بسیار هزینه‌بر و با مصرف انرژی بالاست که تأمین هزینه‌ها از عهده هرکسی بر نخواهد آمد. تهیه سخت‌افزارهای گران‌قیمت، قبوض برق سنگین و نیاز به دانش رایانه‌ای بالا از جمله سختی‌هایی است که بر سر راه هر استخراج‌کننده بیت کوین قرار دارد.

البته در این بین شرکت و افراد زیادی وجود دارند که با راهنمایی و مشاوره به شما کمک خواهند کرد تا راحت‌تر در این مسیر قدم گذارید.

سوالات متداول

تراهش ماینر به چه معناست؟

این عدد قدرت پردازش هر ماینر در شبکه را نشان می‌دهد. به عنوان مثال هش ریت دستگاه ماینر Whatsminer M30S+ که برابر با 82 تراهش بر ثانیه باشد، بدین معناست که این دستگاه توانایی محاسبه این میزان هش بر ثانیه را داراست.

هش ریت یا نرخ هش دستگاه چه چیزی را نشان می‌دهد؟

نرخ هش یا همان قدرت هش هر دستگاه، مقدار هش‌های پردازش‌شده توسط آن دستگاه بر واحد ثانیه را نشان می‌دهد.

ارتباط بین هش و سختی شبکه چیست؟

هرقدر که هش ریت شبکه بیت کوین افزایش یابد، سختی این شبکه نیز افزایش خواهد یافت.