۰۹۲۰۹۶۴۰۷۴۴ info@bcc-holding.com
5/5 - (1 امتیاز)

آلت کوین (به‌معنای سکه جایگزین)، به ارز دیجیتالی گفته می‌شود که بعد از بیت کوین عرضه می شود. در این مطلب سایت توضیح می‌دهیم آلت کوین‌ها دقیقاً چی می باشند و چه تفاوتی با ارز برتر بازار یعنی بیت کوین دارند. همچنین، مروری خواهیم داشت به نکاتی که قبل از خرید آلت کوین و سرمایه‌گذاری در آن‌ها باید به آن توجه داشته باشید.

آلت کوین چیست؟

آلت کوین (altcoin) عبارتی است برای اشاره به همه ارزهای دیجیتالی که پس از بیت کوین ساخته شده‌اند.

طبق داده‌های وب‌سایت کوین مارکت کپ، در حال حاضر حدود بیش از ۲۲‌هزار آلت کوین در بازار ارزهای دیجیتال با نام‌ها و نمادهای مختلفی معامله می‌شود.

چند آلت کوین مشهور بازار عبارت‌اند از:

  • اتریوم (ETH)
  • تتر (USDT)
  • بی‌ان‌بی (BNB)
  • لایت کوین (LTC)
  • ریپل (XRP)
  • کاردانو (ADA)
  • پالیگان (MATIC)
  • دوج کوین (DOGE)

لایت کوین قدیمی‌ترین آلت کوین بازار ارزهای دیجیتال است که هنوز در بازار معامله می‌شود. این ارز دیجیتال در سال ۲۰۱۱، به‌عنوان جایگزینی ارزان‌تر و سریع‌تر برای بیت کوین معرفی شد. با این حال، بزرگترین آلت کوین بازار از نظر ارزش آن در بازار ارزهای دیجیتال در حال حاضر اتریوم است که در لیست سایت CoinMarketCap پس از بیت کوین، دومین ارزدیجیتال از نظر ارزش بازار می باشد.

عبارت آلت کوین (سکه جایگزین) ازآنجا می‌آید که به‌طور کلی، ارزهای دیجیتالی که پس از بیت کوین آمدند، خود را جایگزین‌هایی بهتر می‌دانستند و هرکدام تلاش داشت تا از ویژگی‌های اصلیِ ارزها دیجیتال برتر بازار مانند تمرکززدایی و دفترکل توزیع‌شده استفاده کند که نسخه‌ای بهتر را ارائه دهد.

تفاوت آلت کوین‌ها و بیت کوین

نماد بیت کوین درکنار اتریوم، بزرگترین آلت کوین بازار و نماد سه آلت کوین دیگر

موفقیت بیت کوین به‌عنوان اولین ارز دیجیتالِ غیرمتمرکز باعث شد که بسیاری از توسعه‌دهندگان به این فکر بیفتند؛ پروژه‌ها و ارزهای دیجیتال خود را ارائه دهند. آنها به‌طور کلی، یکی از این دو هدف اصلی را مدنظر قرار میدهند:

  • با تغییراتی کلی یا جزئی در کد بلاکچین بیت کوین، نسخه‌ای بهتر از بیت کوین ارائه دهند (مثل لایت کوین)؛
  • ضمن بهره‌مندی از ایده بلاک چین بیت کوین، سیستمی فراتر از پول و پرداخت ارائه دهند (مثل اتریوم).

از سه نظر، آلت کوین‌ها می‌توانند متفاوت باشند:

  • هدف: در حالی که بیت کوین قرار است پول و سیستم پرداخت غیرمتمرکزی باشد، بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر، هدفی متفاوت را دنبال میکنند. برای مثال، بعضی از آلت کوین‌ها مانند اتریوم، به‌دنبال آن هستند که نه‌تنها پول،‌ بلکه سایر فرایندها را هم غیرمتمرکز کنند یا برخی دیگر از آلت کوین‌ها مانند پالیگان تمرکزشان روی مقیاس‌پذیری می باشد.
  • فناوری (زیرساخت): آلت کوین‌ها به‌طور کلی با هدف تمرکززدایی و استفاده از فناوری‌های زیرساختی توزیع‌شده مانند فناوری بلاکچین هستند؛ اما برای اینکه به هدف‌های متنوع دیگر خود نیز برسند، ممکن است از فناوری‌ها و زیرساخت‌های متفاوتی استفاده کنند؛ مثلاً اتریوم هم از بلاکچین استفاده می‌کند؛ اما برای پشتیبانی بهتر از قراردادهای هوشمند، زیرساخت متفاوتی نسبت به بیت کوین دارد.
  • شاخص‌های بازار: به‌طبع، آلت کوین‌ها در شاخص‌هایی مانند نماد بازار، ارزش بازار، قیمت بازار و… متفاوت هستند. نباید فراموش کرد که مثل بیت کوین، اصل عرضه‌ و تقاضای اقتصادی برای این ارزهای دیجیتال هم صادق است و در نهایت قیمت‌ها را چنین اصل اقتصادی مهم تعیین می‌کند.

سرمایه‌گذاری در آلت کوین‌ها؛ سود بالا اما بسیار پرریسک

برای آن‌هایی که بخواهند در سبد سرمایه‌گذاری خود تنوع ایجاد کنند، سرمایه‌گذاری در آلت کوین‌ها می‌تواند فرصتی عالی باشد و شاید منطقی هم نباشد که دنیای ارزهای دیجیتال را فقط محدود به بیت کوین کنیم.

به‌عنوان نمونه، با توجه به داده‌های موجود، منطق حکم می‌کند در سبد سرمایه‌مان به اتریوم، دومین ارز دیجیتال بزرگ بازارنیز حتماً توجه داشته باشیم. با این حال، بدون اغراق برای بیش از ۸۰‌درصد آلت کوین‌ها هیچ آینده‌ای را نمی‌توان متصور شد و بعضاً پروژه‌هایی کلاهبرداری یا شکست خورده ای هستند.

چند نکته که قبل از سرمایه‌گذاری در آلت کوین‌ها باید بررسی کنید:

  • آلت کوین‌ها به‌طور کلی نوسانات شدیدتری را نسبت به بیت کوین تجربه می‌کنند؛ مثلاً‌ اگر قیمت یکی از آن‌ها در بازه یک ماهه ۵۰‌درصد بالا و پایین شود، جای تعجب ندارد؛
  • درباره بعضی آلت کوین‌ها، این احتمال بیشتر است که هرگز به قیمت اولیه خود نرسند و به‌مرور توجهات را از دست بدهند و رو به نابودی بروند؛
  • درباره بعضی آلت کوین‌های نامعتبر و ناشناخته، آنقدر نقدشوندگی پایین است که وقتی می‌خرید ممکن است دیگر هرگز نتوانید آنرا بفروشید.

 

همچینین دراینجا بخوانید؛ تحلیل تکنیکال نمودار لایت کوین؛ صعود تا هدف ۱۰۵ دلار

 

به طور خلاصه؛ آلت کوین‌ها می‌توانند به سرمایه‌گذاری تنوع بدهند و به رشد بیشتر آن کمک کنند؛ اما یادمان نرود سرمایه‌گذاری در جایگزین‌های بیت کوین به‌طور کلی ریسک بیشتری دارد و پیش از هر سرمایه‌گذاری، نیاز به تحقیقات کامل و دقیقی را دارند.

چگونه در آلت کوین‌ها سرمایه‌گذاری کنیم؟

فرایند سرمایه‌گذاری در آلت کوین‌ها مشابه با خریدن بیت کوین و سرمایه‌گذاری در آن است:

۱. کیف پول ارز دیجیتال مناسبی را نصب کنید: قبل از خرید و سرمایه‌گذاری در آلت کوین‌ها، نیاز به جایی دارید که آن‌ها را ذخیره کنید. محبوب‌ترین کیف پول برای ذخیره آلت کوین‌ها تراست والت می باشد.

۲. به یک صرافی ارز دیجیتال مراجعه کنید: صرافی ارز دیجیتال پلتفرمی (سایت یا اپلیکیشنی) است که در آن معامله ارزهای دیجیتال انجام می‌شود. معامله ارزهای دیجیتال غیرحضوری است. فقط کافی است در گوگل جستجو کنید «خرید ارز دیجیتال» تا با تعداد زیادی از سایت‌ها و صرافی‌‌های داخلی آشنا شوید.

۳. صرافی خارجی برای معاملات حرفه‌ای‌تر: برای شروع بهتر است از سایت‌های ایرانی استفاده کنید؛ چراکه فعالیت در صرافی‌های خارجی ریسک تحریم و بلوکه‌شدن دارایی را به همراه دارد؛ اما صرافی داخلی از همه ارزهای دیجیتال پشتیبانی نمی‌کند؛ بنابراین، پس از کسب تجربه، می‌توانید از صرافی‌های خارجی مانند کوکوین (KuCoin) برای معامله طیف وسیعی از آلت کوین‌ها استفاده کنید.

۴. ثبت‌نام در صرافی و احراز هویت درصورت نیاز: در یک صرافی آنلاین ارز دیجیتال ثبت‌نام کنید و حساب بسازید. در پلتفرم‌های داخلی باید با مدارک هویتی خود احراز هویت انجام دهید. تمام فرایند ساخت و تکمیل حساب غیرحضوری و به‌صورت آنلاین انجام می‌شود.

۵. واریز پول به صرافی: اگر از صرافی داخلی استفاده می‌کنید، با کارت بانکی خود حساب صرافی را شارژ کنید. اگر از صرافی خارجی استفاده می‌کنید، می‌توانید از سایت‌های داخلی تتر یا ارزهای دیجیتال دیگر را بخرید و با واریز آن به صرافی خارجی، حسابتان را شارژ کنید. لازم به ذکر هست که در این مرحله شما کارمزد انتقال پول را هم پرداخت میکنید.

۶. خرید و معامله: در قسمت «بازارها» یا «Markets» ارز دیجیتال مدنظرتان را انتخاب کنید و با چند کلیک ساده آن را بخرید.

۷. برداشت به کیف پول: قصد دارید بلندمدت سرمایه‌گذاری کنید؟ بهتر است آلت کوین‌هایتان را به کیف پول شخصی  خود انتقال دهید تا از خطرات احتمالی صرافی‌ها (مانند هک و…) در امان بماند.

البته برای سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال باید ریسک آنرا هم قبول کرد و توسط تحلیل تکنیکال و فاندامنتال آنها را بررسی کنید.