کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC)، در حال بررسی ICO صرافی بایننس در سال ۲۰۱۷، در مورد عرضه اوراق بهادار فاقد مجوز است. این اقدام پس از گزارش رویترز که گفته بود هکرهای کره شمالی از بایننس برای پول شویی استفاده کردهاند و بایننس را پناهگاهی برای هکرها، دزدها و موادفروشها خطاب کرده بود، آغاز شده است.
کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) در حال بررسی این موضوع است که آیا بایننس پنج سال قبل در زمان عرضه رمزارز BNB در ICO خود، قوانین اوراق بهادار را نقض کرده است یا خیر. بایننس بزرگترین صرافی رمزارز در جهان و BNB پنجمین رمزارز برتر از لحاظ ارزش بازار است.
ادعای یک شهروند آمریکایی در رابطه با ICO ها
نکته قابل توجه این است که ICO توکن BNB در ماه جولای ۲۰۱۷ (تیر ۱۳۹۶)، در دوران محبوبیت ICOها، در چندین پلتفرم عرضه شد و صرافی بایننس نیز چند روز پس از آن فعالیت خود را آغاز کرد. بنا بر گزارش بلومبرگ، حداقل یکی از شهروندان آمریکا ادعا کرده است که در این ICO حضور داشته است. این موضوع میتواند نکته مهمی برای تشکیل پرونده در کمیسیون SEC قلمداد شود. کمیسیون SEC مدعی شده است که اکثر رمزارزها در واقع اوراق بهادار محسوب میشوند و پروندههای مختلفی علیه چندین پروژه ICO تدارک دیده است.
سخنان مدیرعامل صرافی بایـننس
در سال ۲۰۲۰ چانگ پنگ ژائو، موسس و مدیرعامل صرافی بایننس، عنوان کرده بود که ادبیات و متن وایت یپر BNB در ماه ژانویه ۲۰۱۹ (دی ۱۳۹۷) تغییر کرده است زیرا احتمال زیادی وجود داشته است که در بعضی از مناطق خاص، این توکن به عنوان اوراق بهادار اشتباه گرفته شود. شعبه آمریکای بایننس به اسم Binance.US نیز در سال ۲۰۲۰ افتتاح شد.
در ۱۶ اردیبهشت امسال هم رویترز گزارش ویژه و مفصلی منتشر کرد و در آن مدعی شد که صرافی بایننس از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱، حداقل ۲.۳۵ میلیارد دلار از سرمایههای سرقتی و هک شده، کلاهبرداریها و فروش مواد مخدر را پردازش کرده و پروتکلها و قوانین احراز هویت و مبارزه با پولشویی ضعیفی در این مدت داشته است.
رویترز علاوه بر سایر موارد، به هک اتربیس (Eterbase) اشاره کرده و گفته است که مقداری از سود این هک توسط گروه هکر لازاروس در کره شمالی از طریق بایننس پولشویی شده است. رویترز همچنین به ارتباط بایننس با بازار روس زبان مواد مخدر، به نام هایدرا (Hydra) پرداخته است.
سخنگوی Binance گفتهها و یافتههای رویترز را تکذیب کرده است. صرافی بایننس طی اطلاعیه ای به فوربز اعلام کرده است که این گزارش عمدا به ارائه اطلاعات اشتباه پرداخته و از اطلاعات سال ۲۰۱۹ استفاده کرده است.
بایننس از قبل نیز در چندین بار تحت بازرسی فدرال آمریکا قرار گرفته است. کمیسیون معاملات آتی کالای آمریکا از سال گذشته بازرسی خود از اقدامات معاملاتی این صرافی را آغاز کرده است.
توقف فعالیت شعبه انگلستان صرافی بایننس از سال گذشته
شعبه انگلستان صرافی بایننس به اسم بایننس مارکتز (Binance Markets)، به دنبال دستور نهاد نظارت بر رفتار مالی انگلستان، از سال قبل تمام فعالیتهای خود در این کشور را متوقف کرده است. علاوه بر آن در خرداد سال قبل نیز به Binance دستور داده شده است. تا تمام فعالیتهای خود را در انتاریو متوقف نماید، هرچند تا ماه مارچ سال جاری میلادی (اسفند ۱۴۰۰) در این ایالت کانادا به فعالیت خود ادامه داد.
منبع:”cointelegraph“