با شروع سال میلادی ۲۰۲۳ شاهد افزایش قابل توجهی در ارزش بازار کریپتوکارنسی بودیم. بیت کوین تا پایان ماه ژانویه حدود ۳۹ درصد افزایش قیمت داشته است، که بیشترین سود ماهانه از اکتبر سال ۲۰۲۱ به حساب می آید. بسیاری دلیل این افزایش قیمت را به هجوم نقدینگی که اخیراً در بازارهای ایالات متحده تجربه شده نسبت میدهند. بخشهایی از بازار کریپتو مانند استیبلکوینها شروع به ایجاد روندهای مثبت مشابه در عرضه کل خود کردهاند. در این مقاله از سایت Coinmarketcap به تحلیل افزایش اخیر حجم نقدینگی و ارتباط آن با عملکرد قیمت داراییهای کریپتوکارنسی و افزایش عرضه استیبل کوین میپردازیم.
تأثیر نقدینگی بازار بر داراییهای کریپتو
پس از نوسانات بازار کریپتوکارنسی ناشی از سقوط صرافی بزرگ FTX، بازار کریپتو و سهام بار دیگر با الگوی مشابهی حرکت کردند. در حال حاضر، همبستگی بین شاخص نزدک و بیت کوین بسیار قوی است و ضریب همبستگی آنها عدد ۰.۹۳ را نشان میدهد. این موضوع نشان دهنده یک الگوی آماری مثبت قوی بین این دو می باشد.
این رشد عمومی اخیر بازار به طور مستقیم با توافق بازخرید معکوس و کاهش مانده حساب عمومی اوراق قرضهی خزانه داری ایالات متحده در ارتباط است. با کاهش تورم، بازارها به طور کلی در انتظار تغییر احتمالی در سیاستهای فدرال رزرو رشد کردهاند. اگرچه فدرال رزرو هنوز به طور رسمی برنامهای برای سیاست های اقتصادی انبساطی در شرایط مالی اعلام نکرده است اما سرمایه گذاران ممکن است چنین حرکتی را پیش بینی کنند، زیرا افزایش عرضه پول در گذشته منجر به افزایش ارزش داراییهای مالی شده است.
اقدامات فدرال رزرو ایالات متحده در مورد نقدینگی و حرکات بازار کریپتوکارنسی مستقیماً به یکدیگر مرتبط هستند. حتی گاهی اوقات از بیت کوین به عنوان شاخصی برای تغییرات نقدینگی استفاده میشود. این الگو در ماه می و نوامبر ۲۰۲۱ قابل توجه بود، که در پی سیگنالهای مثبت فدرال رزرو، ارزش بیت کوین افزایش یافت.
در طول سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ ، فدرال رزرو درگیر تسهیل کمی (QE) بود که منجر به گسترش قابل توجه ترازنامه و بازارهای حمایتی از جمله بازار کریپتوکارنسی شد. در سال ۲۰۲۲ ، فدرال رزرو درگیر انقباض کمی (QT) شد که شامل کاهش ۴۵۸ میلیارد دلاری دارایی از ترازنامه آن بود. این امر منجر به کاهش نقدینگی کلی موجود در بازارها و کاهش قیمتها شد. این تغییر موضع به طور مستقیم چندین بار در رفتار داراییهای کریپتوکارنسی احساس شده است، که در آخرین مورد، افزایش نقدینگی را میتوان در بخشهای مختلف مشاهده کرد.
همچنین دراینجا بخوانید؛ تحلیل تکنیکال سولانا: نزول قیمت ادامه دار خواهد بود؟
افزایش نقدینگی در بازار کریپتوکارنسی بر عرضه استیبلکوینهای موجود در اکوسیستم تاثیر گذاشته و منجر به رشد آن شده است. این رشد نشان دهنده یک علامت مثبت برای کل اکوسیستم کریپتو میباشد.
رشد عرضه استیبل کوین ها از چند جهت میتواند برای اکوسیستم کریپتو مفید باشد: میتواند نقدینگی را افزایش دهد، معاملات را قابل دسترستر کند، منجر به پذیرش بیشتر شود، ثبات بازار را بهبود بخشد و کارایی اکوسیستم را به طور کلی افزایش دهد. این افزایش در ارزش بازار استیبلکوین میتواند مستقیما با افزایش نقدینگی در بازار مرتبط باشد. تسهیل کمی میتواند تأثیر مثبتی بر داراییهای پرریسک مانند سهام، اوراق قرضه با بازده بالا و سایر داراییها مانند ارزهای دیجیتال که نسبت به این تغییرات در سیاست پولی حساستر هستند، داشته باشد.
ارتباط سیاستهای پولی و تصمیمات کلان اقتصادی همچنان نقش مهمی در عملکرد قیمت داراییهای کریپتو ایفا میکند. جروم پاول قصد دارد اقدامات لازم برای کنترل تورم را ادامه دهد. این اقدامات از طریق تأثیر خود بر نقدینگی بر بازارهای کریپتو و سرمایه تأثیر خواهد داشت. علاوه بر این، رشد عرضه استیبل کوین، میتواند با افزایش نقدینگی، دسترسی بیشتر به معاملات، افزایش پذیرش و بهبود ثبات بازار، برای اکوسیستم کریپتو مفید باشد.
منبع: Coinmarketcap